Sorsoltak a Davis-kupában: magyar részről Piros kezd - reakciók

Pénteken 15 órakor lesz az első mérkőzés.


A csütörtöki sorsolás alapján pénteken 15 órakor Piros Zsombor (419. az egyéni világranglistán) kezd Jíri Vesely (91.) ellen a Magyarország-Csehország tenisz Davis-kupa Világcsoport osztályozón.
 
Ezután Valkusz Máté (271.) játszik Lukas Rosollal (185.).
 
A szombati páros 16 órakor kezdődik a Lurdy Ház parkolójában kialakított salakpályán. Erre a találkozóra magyar részről Borsos Gábort (853.) és Nagy Pétert (608.), míg a cseh csapatból Roman Jebavyt (páros világranglista helyezése 47.) és Adam Pavlaseket (egyéni: 219.) nevezték.
 
Vasárnap 13 órától előbb Valkusz Máté mérkőzik meg Jíri Veselyvel, majd ezt követi a Piros Zsombor-Lukas Rosol összecsapás.
 
A sorsolást követő sajtótájékoztatón Köves Gábor szövetségi kapitány azt mondta, hogy a párosra eredetileg Balázs Attilát és Borsos Gábort nevezte volna, ám sérülése miatt Balázst végül csak az eredmény alakulásától függően fogja szerepeltetni.
 
„Nem akarom Attila egészségi állapotát kockáztatni, ha a szombatot nulla-kettőről kezdjük, akkor biztos nem fogom beállítani” – jelentette ki Köves, aki hozzátette: Borsos és Nagy többször játszottak már együtt, sőt, tornát is nyertek, s mivel szerdán is meggyőző játékot mutattak, ezért döntött mellettük.
 
Piros Zsombor arról beszélt, hogy Valkusz Mátéval mind a ketten szerettek volna pénteken másodikként pályára lépni, de ha már így alakult, szeretne hazai közönség előtt jól bemutatkozni a Davis-kupában.
 
Köves Gábor kifejtette: bíznak abban, hogy ki tudják használni azt, hogy ágyéksérülése miatt Jíri Vesely egy hónapja nem játszott tétmérkőzést.
 
A cseh csapat sajtótájékoztatóján Jaroslav Navrátil szövetségi kapitány elég magabiztos volt.
 
„Örülünk annak, hogy a magyarok két legjobbja, Fucsovics Márton és Balázs Attila nem játszik, s mivel a mi játékosaink mind szászázalékos állapotban vannak, ezért jó esélyeseink vannak a győzelemre” – fogalmazott a vendégek szakvezetője.
 
A csehek legjobbja Jíry Vesely azt mondta, 110 százalékos állapotban érzi magát, s a US Opent is csak azért, hagyta ki, hogy a szezont jól végig tudja játszani.
 
A találkozóra belépőket a teniszjegyek.hu weboldalon, a Magyar Tenisz Szövetségben és helyszínen lehet megvásárolni. A gyerek (12 év alatt) és nyugdíjas napijegy 1000, a felnőtt belépő az egyéni meccsekre naponta 4000, a szombati párosra 2500, a háromnapos bérlet pedig 9900 forintba kerül.

Videók