Simona Halep még nem döntötte el, hogy indul-e a US Openen

A női teniszezők világranglistáján második helyezett versenyző az egészsége miatt aggódik a torna kapcsán.


A női teniszezők világranglistáján második Simona Halep a jövő heti, prágai torna után dönt arról, hogy indul-e az augusztus 31-én kezdődő US Openen.

Miután a világelső ausztrál Ashleigh Barty már bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt nem vesz részt a Grand Slam-versenyen, a 28 éves román játékos lenne az első kiemelt New Yorkban.

"A mostani torna után hozom meg a végső döntést" - közölte vasárnap Halep hozzátéve, hogy az Egyesült Államokban "nagyon kemények" a körülmények.

A top 10-es játékosok közül Barty mellett Jelina Szvitolina (5.) és Kiki Bertens (7.) jelezte eddig, hogy a pandémia miatt nem utazik el a tornára.

Az Egyesült Államokban eddig több mint ötmillió fertőzöttet regisztráltak és közel 162 ezren haltak meg a Covid-19 betegségben.

Egyelőre bizonytalan, hogy az Amerikából a szeptemberi salakpályás versenyekre Európába visszatérő teniszezőkre karantén vár-e azzal együtt is, hogy a US Open szervezői hermetikusan elzárják őket a külvilágtól egy úgynevezett "buborékba". Nézők sem lesznek Flushing Meadowsban.

"Tudom, hogy szigorú szabályok lesznek érvényben, és ez egy kicsit stresszesnek is tűnik" - mondta Halep. "De kellenek ezek a rendelkezések a biztonság miatt, az egészség a legfontosabb, a házigazdáknak pedig mindenkire ügyelniük kell. Az utazás most mindenki számára nagy kihívás."

Halep szerint mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy számára mi élvez prioritást.

"Számomra az egészségem az első, és nem akarom stresszelni magam. A végső döntésemet ez alapján fogom meghozni" - jelentette ki.

A román teniszező első kiemeltként lép pályára a cseh fővárosban, a nyitókörben a szlovén Polona Hercog lesz az ellenfele.

A leállásról Halep azt mondta, nem volt könnyű és mindannyiuknak nehéz lesz a visszatérés, de örül annak, hogy a profi sporttal járó, több évnyi fegyelmezettség után egy kicsit "normális" életet élhetett. 

Borítókép: Francois Nel/Getty Images

Videók