Rafa Nadal nem játszik az Australian Openen: Milyen sérüléssel bajlódik a spanyol teniszező?

A legendás teniszező visszatér Spanyolországba és a salakos túrára való felkészülésre koncentrál majd.


Rafa Nadal bejelentette, hogy nem játszik az Australian Openen, miután pénteken Brisbane-ben a Jordan Thompson elleni negyeddöntős mérkőzésen sérülést szenvedett.

„Sziasztok, a legutóbbi brisbane-i meccsem során volt egy kis problémám az egyik izmommal, ami, mint tudjátok, aggasztott. Miután Melbourne-be értem, lehetőségem volt egy MRI vizsgálatra, és mikroszakadásom van, de nem azon a részen, ahol a sérülésem volt, és ez jó hír. Jelenleg nem állok készen arra, hogy az 5 szettes meccseken a maximális erőbedobással versenyezzek. Visszarepülök Spanyolországba, hogy meglátogassam az orvosomat, kezelést kapjak és pihenjek. Nagyon keményen dolgoztam az év során ezért a visszatérésért, és ahogy mindig is említettem, az a célom, hogy 3 hónapon belül a legjobb szintemen legyek. Bár szomorú hír számomra, hogy nem játszhatok a csodálatos melbourne-i közönség előtt, ez nem túl rossz hír, és mindannyian pozitívan tekintünk a szezon alakulására. Nagyon szerettem volna itt játszani Ausztráliában, és volt lehetőségem néhány olyan mérkőzést vívni, ami nagyon boldoggá és pozitívvá tett. Köszönöm mindenkinek a támogatást, és hamarosan találkozunk! Rafa” – mondta Nadal.

Nadal, akinek a visszatérése három jó brisbane-i meccs után megszakadt, a teljes fittség elérésében reménykedik az európai salakos turnén, egy kevésbé agresszív felületen. Ez az a hely, ahol pályafutása legkülönlegesebb tornái voltak, és ahol a legtöbb sikert érte el, mint például Monte Carlo, Barcelona, Mutua Madrid Open, Róma és Roland Garros.

Két hónappal később ugyanezek a létesítmények a French Openen adnak otthont a párizsi olimpiai játékok teniszversenyének (július 27. és augusztus 4. között). Nadal garantáltan ott lesz, hiszen védett ranglistahelyezéssel (9.) lép majd pályára. Nadal március 3-án Las Vegasban játszik egy bemutatót Carlos Alcaraz ellen, amelyet a Netflix közvetít majd.

Borítókép:Chris Hyde/Getty Images

Videók