Piros Zsombor kezd Sydney-ben

A magyar csapat 1995-ben egy emlékezetes csatában 3-2-re legyőzte az ausztrálokat a budapesti Kisstadionban, tavaly a torinói DK-döntőn viszont a rivális bizonyult jobbnak 2-1-re.


Piros Zsombor vívja az első mérkőzést pénteken a Sydneyben megrendezendő Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőn.

A város kikötőjében tartott csütörtöki sorsoláson eldőlt, hogy a világranglistán 246. magyar játékos ellenfele a 34. helyezett Alex de Minaur lesz magyar idő szerint 7 órától, majd Fucsovics Márton (36.) következik, aki Thanasi Kokkinakisszal (96.) csap össze. Szombaton magyar idő szerint hajnali 3-kor a páros mérkőzéssel folytatódik a csata, melyre Fucsovicsot és Marozsán Fábiánt jelölte Nagy Zoltán kapitány, míg a túloldalon Lleyton Hewitt a John Peers, Luke Saville kettősben bízik. Utóbbi játékos első DK-fellépésére készül, Peers azonban 2016 óta minden párharcban párosozott. A szombati egyéni mérkőzéseken Fucsovicsra De Minaur, míg Pirosra Kokkinakis vár.

Nagy Zoltán megbízott szövetségi kapitány keretében az első számú játékos Fucsovics Márton (35.), mellette Piros Zsombor (240.), Marozsán Fábián (363.), Valkusz Máté (439.) és Fajta Péter (567.) a csapat tagja. Utóbbi novemberben a torinói döntőn már ott volt a válogatottal, hivatalosan azonban most nevezték először, és ha pályára lép, ő lesz a magyar DK-történelem 64. játékosa. A 28-szoros Davis Kupa-győztes ellenfélnél Lleyton Hewitt kapitány Alex de Minaurt (30.), Alexei Popyrint (90.), a Nick Kyrgiosszal párosban nemrég Australian Open-győztes Thanasi Kokkinakist (99.), Luke Saville-t (724.) és John Peerst (párosban 12.) hívta be. A 10 500 férőhelyes Ken Rosewall Arenában megrendezendő csata győztese részt vehet a DK-döntő szeptemberi csoportküzdelmeiben - ahonnan a legjobbak a novemberi negyeddöntőbe kerülnek -, míg a vesztes szeptemberben osztályozót vív a világcsoportban maradásért.

A magyar csapat 1995-ben egy emlékezetes csatában 3-2-re legyőzte az ausztrálokat a budapesti Kisstadionban, tavaly a torinói DK-döntőn viszont a rivális bizonyult jobbnak 2-1-re. A sydneyi mérkőzéseket az m4sport.hu élőben közvetíti online.

Borítókép és videók: Tennis love and game/Siklós Erik

Videók