Piros Zsombor bravúr után kiesett a felnőttek között

A junior Australian Open-bajnok Piros Zsombor a 6:0-ra megnyert első szett után kikapott a brit Edward Corrie-tól a budapesti 64 ezer euró összdíjazású ATP-challenger férfi tenisztorna első fordulójában.


A 17 éves magyar játékos - aki 1561. a felnőtt világranglistán, így szabadkártyával indult - bátor és lehengerlő stílusban kezdett a BOK Csarnok centerpályáján, és óriási meglepetésre 20 perc alatt 6:0-ra hozta a nyitószettet az ATP-rangsorban 271. riválisa ellen.
 
 
 
A szünetekben kabala Australian Open-törölközőjét használó Piros a második játszmában is remekül ütött, és szenzációs fogadásokat mutatott be, miközben ellenfele többször dühöngött vagy fennhangon korholta magát. Ennek ellenére 3:3-nál ő vette el az elbizonytalanodó magyar adogatását, aki rögtön vissza is vette azt. Jött azonban egy újabb brék Corrie-tól, aki ezután három szettlabdát még elpuskázott, a negyediknél azonban a vonalra ütötte a labdát, és kiegyenlített.
 
A harmadik felvonás már egyoldalúan alakult, a 28 éves brit dupla brékkel 4:1-re elhúzott, és az elfáradó Piros erejéből ezután már csak egy gémre futotta.
 
 
 
Megtaposták a Real csodagyerekét, villant a piros! " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek
 
 
"Az elején életem legjobb szettjét játszottam, de aztán kijött a felnőtt mezőny magasabb szintje" - értékelt az MTI-nek Piros Zsombor.
 
"Ellenfelem jóval tapasztaltabb volt, most ennyire telt életem első challenger-szintű felnőtt mérkőzésén" - tette hozzá.
 
 
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Corrie (brit)-Piros 0:6, 6:4, 6:2
 

Videók