Öt magyar a főtáblán a budapesti challenger tenisztornán

Öten képviselik a hazai színeket a hétfőn elrajtoló budapesti, 64 ezer euró összdíjazású ATP-challenger férfi tenisztornán a BOK Csarnokban.


 

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a jelenleg a Davis Kupa-csapattal Pozsonyban tartózkodó Fucsovics Márton, Balázs Attila, Piros Zsombor, Valkusz Máté és Borsos Gábor is főtáblás lesz a versenyen.
    
 
A szabadkártyás Balázs Attila (317. a világranglistán) kapta a legnehezebb ellenfelet az első helyen kiemelt szlovák Lukas Lacko (108.) személyében, aki betegséggel küszködik - ezért nem tudott játszani DK-párharcban sem -, de így is nehéz ellenfélnek ígérkezik.
    

Keretet hirdetett a decemberben kinevezett szövetségi kapitány " VÍZILABDA › Friss hírek

Fucsovics (159.) az olasz Lorenzo Giustinóval (220.) találkozik az első körben, míg a vállsérüléssel bajlódó, szabadkártyás Valkusz Máté (987.) a nyolcadik kiemelt szlovák Norbert Gombos (136.) ellen szerezhet meglepetést. A junior Australian Open-bajnok Piros Zsombor (1564.) selejtezős játékossal kezd, Borsos Gábor (809.) pedig a torna egyik sztárját, az osztrák Jürgen Melzert (258.) kapta ellenfélül.
    
A Hungarian Challenger Open selejtezőjében hazai részről Balla Péter, Szintai Dávid és Marozsán Fábián próbált szerencsét, ám mindhárman a kvalifikáció első fordulójában búcsúztak.
 
    
Párosban három magyar érdekeltségű duót láthat a budapesti közönség: Fucsovics Márton Gödry Leventével, Balázs Attila a 40 éves Kisgyörgy Gergellyel, míg Borsos Gábor a bosnyák Mirza Basiccsal lép majd pályára.

Videók