Öt játékos visszalépett a Roland Garrostól

A teniszezők koronavírus-fertőzésben érintettek.


 

Öt férfi teniszező visszalépett a francia nyílt bajnokság selejtezőjéből, miután két játékos és egy edző pozitív koronavírustesztet produkált.

 

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a fertőzött két játékoson kívül három másik közeli kapcsolatban állt egy trénerrel, akinek ugyancsak pozitív lett a mintája. Az öt érintett teniszező hétnapos karanténba került. Nevek nem kerültek nyilvánosságra, de a bosnyák Damir Dzumhur közösségi oldalán tudatta, hogy visszalép, mert edzője, Petar Popovic fertőzöttnek bizonyult.

"Nem kapott lehetőséget egy újabb tesztre, pedig biztosak vagyunk benne, hogy ő nem pozitív, mert antitestek vannak a vérében" - jelentette ki Dzumhur, aki kétszer is eljutott már a főtábla harmadik fordulójáig Párizsban.
Este aztán újabb esetet hoztak nyilvánosságra: egy selejtezőre nevezett női játékosnak is pozitív lett a tesztje. Nevet ezúttal sem közöltek.

A pandémia miatt májusról mostanra halasztott Roland Garros házigazdái az elmúlt négy napban 900 tesztet végeztek el. A tervek szerint naponta ötezer nézőt engednek be a Grand Slam-torna helyszínére. A selejtezők hétfőn kezdődtek, míg a főtáblás küzdelmek vasárnap rajtolnak.

 

Borítókép: Zhe Ji/Getty Images
 

Videók