Összetörte a hírnév a fiatal teniszcsillagot

Cori Gauff megrendítő vallomást tett.


A hírnévvel kapcsolatos szorongásairól és depressziójáról vallott Cori Gauff, a női világranglista top 100-ának legfiatalabb teniszezője.

A 16 éves amerikai játékos tavaly júliusban a nyolcaddöntőbe jutott Wimbledonban élete első felnőtt Grand Slam-versenyén, majd októberben megszerezte első tornagyőzelmét Linzben.

"Mindig mindenben én voltam a legfiatalabb, ami akaratom ellenére rám irányította a figyelmet" - mondta a floridai tinédzser.

"Pár éve azon gondolkoztam, hogy valóban akarom-e ezt, mert nem élveztem, amit csinálok. Egy évig depressziós voltam emiatt, sokat sírtam, és már azt fontolgattam, hogy kihagyok egy szezont. Örülök, hogy nem így döntöttem, és rájöttem, hogy magamnak kell játszanom, nem másoknak" - fejtette ki a top 50-be is bejutott, jelenleg 52. teniszező.


Az amerikai tehetséget zavarta, hogy a William testvérekhez hasonlítják őt.

Fotó:  by Julian Finney/Getty Images

Gauff egyben visszautasította, hogy folyton összehasonlítsák a 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williamsszel vagy hétszeres GS-győztes nővérével, Venusszal.

"Még nem vagyok az ő szintjükön, és számukra sem fair, ha egy ifjú tehetséghez viszonyítják őket. Ők a példaképeim, és ők taposták ki az utat nekem, ezért biztos, hogy sosem lehetek olyan, mint ők" - tette hozzá.

Borítókép: Cameron Spencer/Getty Images

Videók