Összejött az álommeccs Fucsovics számára

A magyar teniszező a harmadik helyen kiemelt svájci ellen játszik.


Roger Federerrel mérkőzik Fucsovics Márton. Kívánni sem lehetett volna többet, jobbat magyarként. Roger Federer és John Millman még éjjel fél egy után is kínozta egymást a Rod Laver Arénában.

Azért párbajoztak, hogy melyikük legyen Fucsovics Márton ellenfele vasárnap az Australian Open 4. fordulójában.

Az ausztrál Millman óriásit teniszezett és kiharcolta az 5. játszmát.

Az elsőben végig ő vezetett és hiába jött vissza a svájci 2:5-ről, 4:5-re az egyenlítésért adogatva megint botlott. Jól ismerik egymást, nagyon sokat edzettek együtt, talán ennek is volt köszönhető a sok látványos labdamenet.

A 2. szett rövidítésében egyértelműen jobb volt Federer és a harmadikat is behúzta egyetlen bérekkel, 5:4-nél. Az ausztrál azonban nem fáradt, nem lassított, bátran belement az alapvonal-csatákba és nem egyszer ő jött ki ezekből győztesen.

A 4. játszmában Millman váratlanul újra brékelt és ez elégnek bizonyult a döntő játszmához.

A dráma fokozódott: az ausztrál gyorsan brékelőnybe került, de 3:2-re már a svájci vezetett. 4:4-nél két kettőshibát adogatott, de így is hozta a gémet, Millman a meccsben maradásért szerválhatott.

Megoldotta, miként 6:5-nél is, jöhetett a 10 pontig tartó rövidítés. Ebben 8:4-ig szerepet cseréltek, Millman teniszezett úgy, ahogy Federer szokott, az ausztrál extázisban játszott, de ez is kevésnek bizonyult, mert a svájci 6 pontot nyerve sorozatban 4 óra 3 perc alatt győzött. 


Őrült nap volt az 5. az Australian Openen. Kikapott Serena Williams és a női címvédő Oszaka Naomi, utóbbit a 15 éves Coco Gauff verte 6:3, 6:4-re.

Végleg elbúcsúzott Melbourne-től Caroline Wozniacki, a tunéziai Jabeurtől kapott ki (7:5, 3:6, 7:5) és visszavonul.

A férfiaknál Cicipasz elvérzett Raonic ellen és a Djokovicra veszélyt jelentő Bautista Agut nem bírt Ciliccsel.

Borítókép:
 Facebook.com/ Fucsovics Marci

Videók