Novak Djokovic levelet küldött Joe Bidennek a US Open miatt?

A Daily Express értesülései szerint a szerb egy ügyvéd segítségét is igénybe vette a levél megírásához.


 Közeledik a US Open, Novak Djokovic pedig a legfrissebb infók szerint oltatlansága miatt nem léphet be az országba, így hiába regisztrált a Grand Slam tornára, nem vehet részt rajta.

Ezt azonban úgy látszik, nem szeretné annyiban hagyni a játékos, ugyanis állítólag egy hivatalos levelet küldött egyenesen az USA elnökének, Joe Bidennek.

Az utóbbi időben Amerikában egyébként több politikai személy is felszólalt Djokovic mellett, eddig azonban hivatalos formában nem reagált az elnök és környezete ezekre.

„A US Open a világ egyik legnagyobb tenisztornája, Novak Djokovic nélkül pedig veszít fényéből. A gazdasági helyzetre és a világválságra való tekintettel az USA nem engedheti meg magának, hogy ne teljes dicsőségében kerüljön megrendezésre a torna, ennek pedig része kell, hogy legyen a háromszoros US Open bajnok Novak Djokovic is.” – áll a levélben.

A levél második része az elnöki kiáltvány 3(b) cikkére hivatkozik, ami azt ecseteli, hogy amennyiben „nemzeti érdeket” szolgál, egyes külföldiek mentesülhetnek a Covid-előírások alól.

Fotó: Ryan Pierse/Getty Images

Videók