"Nincsenek nagy elvárásaim, az egyetlen, hogy itt legyek"

Rafael Nadal hosszú kihágyás után a héten Abu-Dzabiban teniszezik újra.


Nem fogalmazott meg magával szemben elvárásokat Rafael Nadal, aki sérülés és hosszú kihagyás után a héten Abu-Dzabiban teniszezik újra.

A húszszoros Grand Slam-bajnok spanyol sztár egy bemutatótornán szerepel majd az arab országban. Ennek kapcsán azt mondta, reméli, a január közepén rajtoló ausztrál nyílt bajnokságra sikerül csúcsformába kerülnie.

"Jobban érzem magam, ha nem így lenne, nem lennék itt. Tudom, hogy a visszatérés nem lesz egyszerű, ezért is lépek pályára már most" - mondta újságíróknak Nadal, aki lábsérülés miatt négy hónapja nem játszott, míg azt megelőzően hátproblémák gyötörték.

"Nincsenek nagy elvárásaim, az egyetlen, hogy itt legyek és ismét közönség előtt játsszak, mert szeretném újra érezni a versenyek hangulatát" - fogalmazott a 35 éves sztár, aki idén kedvenc versenyén, a Roland Garroson az elődöntőben búcsúzott, majd Wimbledonban, a tokiói olimpián és a US Openen sem indult.

"Nehéz időszakon vagyok túl, szóval már az remek hír, hogy itt lehetek. Próbálom élvezni a helyzetet és bízom abban, hogy a lábam továbbra is javulni fog" - tette hozzá a spanyol játékos, aki Novak Djokoviccsal és Roger Federerrel holtversenyben tartja az egyéni GS-győzelmek rekordját.

Az Australian Open január 17-én kezdődik.

Borítókép: Facebook.com/ Rafael Nadal 

Videók