"Nem vagyok olyan formában, hogy teljes intenzitással küzdhetnék egy meccsen"

Nadal nincs százszázalékos állapotban.


A férfi tenisz világranglistán második Rafael Nadal úgy érzi, hogy kisebb sérülése nem jön teljesen rendbe a hétfőn rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságra.

A korábbi világelső, 20-szoros Grand Slam-bajnok spanyol sztár hátfájdalma miatt kedden nem lépett pályára az ATP Kupa első fordulójában - majd lemondta a pénteki részvételt is -, és később közölte: még mindig messze van attól a szinttől, amely az év első GS-tornáján szükséges.

"Nem arról van szó, hogy rosszul érezném magam, vagy ne tudnék játszani. Javult az állapotom, de még így sem vagyok olyan formában, hogy teljes intenzitással küzdhetnék egy meccsen" - közölte. Hozzátette: mivel soha nem volt a Grand Slamek megszállottja, most elsősorban arra koncentrál, hogy egyáltalán pályára tudjon lépni az Australian Openen, és ha ott nem megy jól a játék, a szezon akkor is folytatódni fog a számára.


Fotó: Quinn Rooney/Getty Images

Nadal és Roger Federer 20 GS-sikerével holtversenyben áll az örökrangsor élén. A svájci klasszis térdműtétjei miatt nem indul az év első GS-tornáján, és tervei szerint majd csak a március 8-án kezdődő dohai viadalon tér vissza. A spanyol teniszező így melbourne-i diadala esetén egyedüli első lehetne a ranglistán. Nadal ötször jutott fináléba az ausztrál nyílt bajnokságon - legutóbb 2019-ben -, de csak egyszer, még 2009-ben ünnepelhetett.

Borítókép: Quinn Rooney/Getty Images

Videók