Nem sikerült győzni a párosnak, kikaptunk a horvátoktól

A magyar csapat ezzel befejezte a szereplést a Davis Kupán.


Marozsán Fábián és Nagy Péter kikapott a világelső Mate Pavictól és Nikola Mektictől, ezzel a magyar férfi teniszválogatott 2-1-re alulmaradt a már negyeddöntős horvátokkal szemben a Davis Kupa-döntő torinói csoportküzdelmeiben, így befejezte szereplését.

Köves Gábor kapitány az egyes után kis pihenőhöz jutott Marozsánt és a már sok nagy DK-csatát megért Nagyot küldte pályára a világ jelenlegi legjobb duója ellen, amely idén megnyerte a wimbledoni bajnokságot és a tokiói olimpiát is. A balkezes Pavic és a jobbkezes Mektic ebben az évben kilenc tornán győzött, az elődöntőig jutott az ATP-világbajnokságon, és 61 (!) nyert meccsnél tart.

Az első látásra egyenlőtlennek tűnő találkozó hosszú és látványos labdamenetekkel indult, negyedóra elteltével még mindig csak 1:1 állt az eredményjelzőn. Mindkét páros eredményesen hárította a bréklabdákat, hatalmas röptecsaták zajlottak a hálónál, majd az izgalmas rövidítésben az ellenfél két játszmalabdát elszalasztott, a harmadiknál viszont Mektic egy jó testszervával lezárta az egyórás szettet.

A folytatás már jóval simábban alakult, a favorit horvátok 2:1-nél és 5:2-nél is brékeltek, így másfél óra alatt "hozták a kötelezőt".

A 2005-ben és 2018-ban DK-bajnok horvátok a hétfői negyeddöntőben az E csoportban győztes olaszokkal szállnak szembe. A magyar válogatott jövőre selejtezőt vív a világcsoportban.

A Davis Kupa negyeddöntőjébe a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második kerül be.

Eredmény:
Davis Kupa, D csoport, 2. forduló:
Horvátország-Magyarország 2-1

Mate Pavic, Nikola Mektic-Marozsán, Nagy Péter 7:6 (8-6), 6:2

korábban:

Nino Serdarusic-Marozsán Fábián 6:4, 6:4
Marin Cilic-Piros Zsombor 6:4, 5:7, 4:6

A csoport végeredménye: 1. Horvátország 2 győzelem/0 vereség, 2. Ausztrália 1/1, 3. Magyarország 0/2

Borítókép: Facebook.com/ Hungarian Tennis 

Videók