Nagyszerű magyar siker a Roland Garroson

Elképesztően izgalmas meccset játszott.


A juniorok bajnokságában a selejtezőből érkezett Makk Péter 2 óra 5 perces nagy csatában 7:6, 4:6, 7:5-re legyőzte az 1. kiemelt Lorenzo Musettit. A döntő játszmában a magyar tehetség előbb 2:4-ről fordított 5:4-re, majd 5:5-nél négy fogadóelőnyt hárított és a végén ő koncentrált jobban. Makk Péter korábban 2-szer találkozott az olasszal, 1:1-re álltak, de, ahogy a sport365.hu-nak nyilatkozta a 2. forduló után, esélyesként ment fel a pályára, mert kiváló formában érzi magát. Ezt csütörtökön is igazolta, a legutóbb 18 egyéni meccséből 17-et megnyert. A szerdai esőzés miatt csütörtökön még egy mérkőzés várt rá, a 10. kiemelt amerikai Damm ellen már az elődöntőbe jutás volt a tét, azonban ezt a meccset már nem sikerült megnyernie.
 
A nőknél lejátszották az elmaradt negyeddöntőket és két olyan teniszező győzött, aki még soha egyetlen Grand Slamen sem jutott elődöntőbe. A centeren az új amerikai csoda, Amanda Anisimova ontotta a nyerő ütéseket a címvédő Simona Halep ellen. Elképesztő szögeket ütött, a román nem találta a megoldást. A 2. játszmában ugyan sikerült 2:4-ről visszabrékelnie, de a 17 éves floridai lány ettől sem jött zavarba és 6:2, 6:4-gyel elbúcsúztatta a románt. 

A Suzanne Lenglenen közben az ausztrál Ashleigh Barty megállította a tavaly ugyanitt a legjobb 4-ig jutott Madison Keyst (6:3, 7:5.) Ezzel eldőlt, hogy a nőknél biztosan új bajnokot avatnak a Roland Garroson, mert Amanda Anisimova és Ashleigh Barty mellett Johanna Konta és Marketa Vondrusova ért el a döntő kapujába.
    

Videók