Nadal: sokat jelent, hogy lehetőségem van újra az első helyre kerülni

A spanyol Cincinnatiben tér vissza a pályára.


Mivel Rafael Nadal hamarosan visszatér a Cincinnati Mastersen, a spanyol teniszező beszámolt az egészségi állapotáról, majd arról is szót ejtett, hogy mit jelent neki, hogy újra van esélye a ranglistán az első helyre lépni.

2020 januárja óta nem volt Nadal az első helyen, ezen még néhány győzelemmel változtathat 2022 végéig.

„Az első hely szép, de az egészség megőrzése a legfontosabb. Nem célom, hogy visszatérjek az első helyre, de ha ez megtörténik, mert nagyon jól játszom, akkor sokat jelentene számomra. Boldog vagyok, hogy ebben a helyzetben vagyok. Ha valamilyen oknál fogva visszatérnék az első helyre, nagyon boldog lennék” - mondta Nadal vasárnap a médiának.

Nadal számára a fittség az elsődleges

A fizikai állapotáról beszélve Nadal reméli, hogy egészséges marad, bár tudja, hogy ez eleinte nehéz lehet.

„Egészséges szeretnék maradni, és úgy akarom befejezni a szezont, hogy játszom. Nem fogok többet magamra vállalni, mint amennyit szerintem a testem elbír. Nem várhatom el, hogy azonnal elképesztő szinten teljesítsek. Alázatosnak kell lennem, és azokat az eszközöket kell használnom, amelyekkel az első mérkőzésen nyerhetek. Amint nyersz párszor, a dolgok megváltoznak. Nem mindig érzem jól magam már a pályán, de el kell fogadnom, hogy eleinte nem lesz egyszerű a helyzetem.”

Borítókép és fotók: Matthew Stockman/Getty Images

Videók