Nadal: nem én vagyok a Roland Garros esélyese

A spanyol teniszező számos sérülésen van túl.


Rafael Nadal esélyei csökkentek a rekordot jelentő 14. francia nyílt teniszbajnokság megnyerésére, de azt mondta, nem lenne Párizsban, ha azt gondolná, hogy ez lehetetlen.

A 36 éves teniszező, soha nem érezte magát kevésbé felkészültnek kedvenc versenyére, miután az Australian Open megnyerése óta bordasérülése és krónikus lábproblémája gyötörte.

„Nem hiszem, hogy ezek a problémák két hét alatt elmúlnak, de nem is ez a cél. Az a fontos, hogy ne vigyék el a fókuszt, és hagyjanak itt nyerni” – mondta a teniszező az EFE-nek.

„El kell fogadnom a helyzetet, meg kell tennem a szükséges erőfeszítéseket. Szembe kell nézzek a dolgokkal, amik velem szembe jönnek. Nem tudom, hány Roland Garroson tudok még játszani, a lehetőségek végesek, és ki kell használnom őket. Ha megnézzük az eddigi eredményeket, láthatja mindenki, hogy nem én vagyok a favorit. De ez soha nem aggasztott. Amikor mindenki engem várt győztesnek, nem éreztem magam esélyesnek. Azért beszélnek rólam, mert már nyertem itt. De ma már nem hiszem, hogy a lehetséges győztesek között vagyok. Aztán meglátjuk, mi lesz. Sajnos nem volt megfelelő a felkészülésem az idáig vezető úton. A sportban gyorsan változhatnak a dolgok, és erre fel kell készülnöm. Vannak nálam jobb formában lévő játékosok, ez nem kétséges. De Ausztráliában olyan helyzetbe hoztam magam, hogy választhatok, és ez itt sincs másként. Hiszek a lehetőségeimben, a napi munkámban.”

Borítókép és fotók:Roland Garros / Twitter

Videók