Nadal már nem követeli meg magától a maximumot

A 22-szeres Grand Slam bajnok spanyol azt mondta, hogy megadja magának a szükséges időt, de lehet, hogy a visszatérés elején rosszul fognak menni a dolgok.


Rafael Nadal már most megalapozza, hogy mire számíthatunk tőle a visszatérése során.

A csípőműtét utáni versenyzés új fejezetet nyit a 22-szeres Grand Slam bajnok számára, amelyben a tökéletesség és a csúcs megmászására való törekvését felváltja az az érzés, hogy egyszerűen csak újra jól szeretné érezni magát a pályán.

Nadal a múlt héten jelentette be a közösségi oldalain, hogy 2024-ben Brisbane-ben kezdi meg a visszatérését, és azóta az is megerősítést nyert, hogy védett ranglistával fog nevezni az Ausztrál Openre. A védett ranglista célja, hogy azok a játékosok, akik hosszabb sérülés, betegség vagy terhesség után könnyebben tudjanak visszatérni a versenyzésbe.

A most 37 éves Nadal úgy közelíti meg ezt a visszatérést, mint egy "feltáratlan terepet", annak ellenére, hogy a múltban többször is sikeresen tudott visszatérni egy-egy hosszabb kihagyást követően.

"Hosszú idő telt el, így mindenekelőtt remélem, hogy újra érezni fogom azt az izgalmat, azt az illúziót, azokat a félelmeket és azokat a kétségeket, amiket korábban a pályafutásom során. Azt várom el magamtól, hogy ne várjak el semmit" - mondta.

"Azt hiszem, készen állok, bízom benne, és remélem, hogy minden jól alakul majd, és hogy ez lehetőséget ad majd arra, hogy élvezzem a játékot a pályán” – zárta gondolatait Nadal.

Holger Rune, Grigor Dimitrov és Andy Murray is ott van Nadal mellett, akik úgy döntöttek, hogy Brisbane-ben kezdik meg az új szezont.

Borítókép: Kelly Defina/Getty Images

Videók