Metzi tenisztorna: vége az álomnak, Fucsovics kiesett

Fucsovics Márton három szettben kikapott Tobias Kamkétól a 467 800 euró (140 millió forint) összdíjazású, metzi fedettpályás tenisztorna második fordulójában.


A viadal honlapja szerint a világranglistán 239. Fucsovics - aki a selejtezőből jutott fel a 32-es főtáblára, s a nyitókörben, kedden a hetedik helyen kiemelt, hazai közönség előtt szereplő Jeremy Chardyt verte meg - az első szettben ellenállhatatlanul játszott, mindössze egy játékot vesztett, és szűk fél óra alatt játszmaelőnyhöz jutott az ATP-rangsorban 80. német teniszező ellen.

A folytatásban összekapta magát a 27 esztendős ellenfél, a 21 éves nyíregyházi versenyző, a 2010-es wimbledoni bajnokság juniorversenyének győztese azonban tartotta vele a lépést, majd 2:2-nél elvette Kamke adogatását, a német azonban azonnal visszabrékelt, és meg sem állt a játszma végéig.

A döntő szettben 2:2-nél a német játékos elvette ellenfele szerváját, és már nem is engedett játékot Fucsovicsnak, 1 óra 39 perc alatt megnyerte az összecsapást.

A Davis Kupa-csapattag Fucsovics pályafutása során másodszor került fel ATP-verseny főtáblájára a tavalyi, s'Hertogenbosch-i torna után. Előzőleg, 2012 áprilisában Balázs Attila küzdötte fel magát az elődöntőig Bukarestben, azelőtt pedig Sávolt Attila játszhatott a magyarok közül ATP-viadal főtábláján, még 2004-ben.

TENISZ
Metz, ATP-torna, a 2. fordulóban (a 8 közé jutásért):
Kamke (német)-Fucsovics 1:6, 6:3, 6:2
Querrey (amerikai, 6.)-Mathieu (francia) 6:2, 0:0-nál Mathieu feladta

Videók