Képes lesz-e Alcaraz megakadályozni Djokovic hetedik VB címét?

A szerb világelső Wimbledon óta nem kapott ki.


Az ATP-világbajnokság a férfi teniszszezon záróeseménye, ahol a világranglista első nyolc helyezettje küzd meg a végső címért.

Djokovic célja, hogy a rekordot jelentő hetedik ATP világbajnoki címét nyerje meg Torinóban, mielőtt megpróbálná Szerbiát második Davis-kupa sikeréhez hozzásegíteni.

A szerb világelső jelenleg egy 18 meccsből álló győzelmi szériában van, ezek közül a mérkőzések közül hatot top 10-es játékos ellen nyert meg, szóval nagy kérdés, hogy ki tudja megállítani a szerb gigászt?

Mikor kezdődik a világbajnokság?

Az ATP-világbajnokság november 12-én, vasárnap kezdődik és egy héttel később, november 19-én, vasárnap ér véget.

Vajon Alcaraz elég fitt lesz-e?

A spanyol meglepő vereséget szenvedett a párizsi Masters nyitókörében, amikor a világranglista második helyezettje sima két játszmában, 6-3 6-4-re kikapott a világranglista 45. helyén álló Roman Safiullintól.

A wimbledoni bajnok Alcaraz a legutóbbi vereségét követően így nyilatkozott: "Rengeteg nap edzés van még hátra ahhoz, hogy elérjem azt a szintet, amelyen játszani szeretnék. Őszintén szólva, ez után a vereség után muszáj egy kis időt szánnom arra, hogy az elkövetkező napokon gondolkodjak, és arról, hogy mit kellene tennem. De, nyilvánvalóan az ATP-világbajnokság kezdetéig még van időnk.”

 

Alcaraz már az Indian Wells-i és a madridi ATP 1000-es győzelmek után kvalifikálta magát az eseményre. Emellett ő lett az Open Era mindössze nyolcadik játékosa, aki megnyerte a Queen's Club-i és a wimbledoni tornát ugyanabban a szezonban.

Carlos Alcaraz az év végi világelsőség mellett, karrierje első világbajnoki címére hajt majd Torinóban, nem mellesleg pedig az idei hetedik tornagyőzelmét zsebelhetné be.

Borítókép: Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images

Videók