Máris összecsapott a két teniszóriás

A címvédő Novak Djokovic nyerte az 1,2 millió dollár (365 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben nagy csatában legyőzte a világelső Andy Murrayt.


 

 
 
Az olimpiai bajnok skót játékos 28 megnyert tétmeccs után kapott ki újra, egyben nem sikerült sorozatban a hatodik tornáján is győznie. Legutóbb szeptember 7-én hagyta el vesztesen a pályát, akkor a US Open negyeddöntőjében kapott ki a japán Nisikori Kejtől.
 
Az első szett a világranglistán második Djokovicé lett, viszonylag simán, s úgy tűnt, két játszmában hozza a mérkőzést, miután a második felvonásban, 5:4-nél háromszor is meccslabdához jutott. Murray azonban hárított, és nemcsak a szetten belül, hanem sorozatban három játékot nyerve a játszmákat tekintve is egyenlített.
 
A döntő játszma közepén a szerb teniszező ismét brékelt, újra 5:4 lett a javára, de ezúttal már nem hibázott, s negyedik mérkőzéslabdáját értékesítve, 2 óra 54 perc elteltével megnyerte a 2017-es év első csúcstalálkozóját.
 
Kettejük párharcában Djokovic immár 25-11-re vezet.
 
Eredmény, döntő:
Djokovic (szerb, 2.)-Murray (brit, 1.) 6:3, 5:7, 6:4
 

Videók