"Leköptem a szurkolót, mert sz*rdarabnak nevezett"

Kyrgios meccsére nem lehet mondani, hogy eseménytelenre sikerült.


Nick Kyrgios öt szettben megnyerte a nyitómeccsét a Wimbledonon ám a Paul Jubb elleni mérkőzése mégsem ettől lett emlékezetes.

Az ausztrál játékos nem volt túl nyugodt a meccs folyamán. Előszőr a székbíróval keveredett összetűzésbe, majd a vonalbíróval veszekedett, a meccs végén pedig az őt sértegető tömeggel kapott hajba, olyannyira, hogy az egyik szurkolót le is köpte. Utóbbi tettét a meccset követő interjúban magyarázta.

"Tiszteletlenség volt. Valaki megsértett, hülyének nevezett a tömegből, ez normális? Nem. Nem értem, miért történik ez állandóan" - mondta Kyrgios egy sajtótájékoztatón, ahol hangsúlyozta, nem hibáztatja a szervezőket a történtekért.

"Szeretem a Wimbledont. Ennek semmi köze a tornához. Ez csak egy rétege az embereknek, akik úgy gondolják, hogy joguk van a közösségi médiában bármit mondani, amit akarnak, és ezt teszik a való életben is.”

„Van egy határ, és fizikailag nem tudok mit csinálni, nem mondhatok semmit, mert bajba kerülök.”


A sajtótájékoztatón Kyrgios arra is válaszolt, valóban leköpte-e az egyik szurkolót.

"Az egyik ember, aki nem tisztelt engem. Igen, igen, nem tettem volna ilyet valakivel, ha támogatott volna"
- mondta Kyrgios.

Azt is megerősítette, hogy egyik vonalbírót besúgónak nevezte ragaszkodott ahhoz, hogy egyes tisztviselők túl idősek ahhoz, hogy megfelelően végezzék munkájukat.

Arra a kérdésre, hogy megbánta-e, hogy ezt a kifejezést használta az elnöki játékvezetőre, őszintén azt felelte: "Nem. Miért? Ő ezt tette. Nem csináltam semmit, ő pedig odament a játékvezetőhöz, és mondott valamit, amit én nem mondtam" – mondta Kyrgios.

 

Borítókép: Adam Davy/PA Images via Getty Images

Videók