Labda helyett az esernyőé a főszerep

Már készülünk az egyik legizgalmasabb, leglátványosabb rivalizálásra.


Szerda délután félóránként mondták be, hogy meddig nem folytatódik a játék eső miatt a francia nyílt teniszbajnokságon. Délelőtt még elindult a program, de 50 perc után megérkezett a csapadék. Attól kezdve csak az volt a kérdés, lesz-e néhány óra, amikor eláll és lejátszhatják a negyeddöntőből eddig elmaradt mérkőzéseket. 

A szurkolók kitartóan ácsorogtak az esernyőik alatt. Többet fogyasztottak és többet vásároltak a várakozás közepette. Végül fél ötkor végleg lefújták a napot, minden meccset töröltek a programból. Ez azt is jelenti, hogy jelentősen borul az eredeti forgatókönyv. Csütörtökön már az elődöntőket kellett volna játszani a női egyesben, de az péntekre csúszik. A férfiaknál holnap mérkőzik Djokovic Zverevvel és Thiem Hacsanovval, de a két győztesnek nem lesz pihenőnapja, mert pénteken elődöntő. Bonyolítja a helyzetet, hogy péntekre is jelentős csapadékot várnak Párizsban.

A Roland Garros az egyetlen a négy Grand Slam között, ahol megáll az élet, ha esik az eső. Jövőre lesz változás, addigra készül el a mozgatható tető a Philippe Chatrier stadionra. Drága mulatság az ilyen mindent elmosó eső a Roland Garroson a szervezőknek, mert a szurkolók visszakérhetik a belépőjük árát és extra kárpótlásként csütörtökön ingyen ülhetnek be a Suzanne Lenglen mérkőzéseire. Azt most ne kezdjük el firtatni, mi van azokkal, akik hónapokkal korábban sok száz euróért megvették a jegyüket a női elődöntőre, de helyette negyeddöntőt kapnak. Annyiból jobban járnak, hogy így férfi meccset is nézhetnek.   
 
További időjárás-jelentés helyett, befejezett mérkőzés hiányában kicsit kezdjünk el készülni a hét slágerére, a pénteki csúcstalálkozóra, Rafael Nadal és Roger Federer összecsapására. A két bajnok legutóbb Indian Wellsben, márciusban mérkőzött volna, de akkor a spanyol sérülése miatt elmaradt a párbaj. Most csak az eső tudja elnapolni a különleges találkozót. 

A Roland Garros legjobb pillanatai - VIDEÓ

Vicces, őrült, dühös jelenetek és a legnagyobb menetek a salakos meccsek szentélyéből 4 db videóban összegyűjtve.

Roger Federer és Rafa Nadal rivalizálása a tenisz történetének az egyik legizgalmasabb, leglátványosabb története. A Roland Garroson 2005-ben találkoztak először, akkor az elődöntőben, de a következő 3 évben ők játszották a döntőt a párizsi salakon, majd legutóbb 2011-ben kerültek össze, megint a fináléban. Mind az öt alkalommal Rafa Nadal nyert. A legszorosabb mérkőzésük a 2011-es volt, a mallorcai 7:5, 7:6, 5:7, 6:1-re győzött. 
 
Roger Federer 3 év szünet után tért vissza a Roland Garrosra: 2016-ban sérülés miatt hiányzott, az elmúlt két évben tudatosan hagyta ki a teljes salakos szezont. Most úgy érkezett, hogy a 2018-as Australian Open diadala óta egy negyeddöntőt játszott Grand Slamen (tavaly Wimbledonban), ezért is volt annyira elégedett a Stan Wawrinka elleni sikere után. A Roland Garros előtt Madridban és Rómában indult salakon – négy győzelem egy vereség a mérlege, az Italian Open negyeddöntőjében nem állt ki Cicipasz ellen, egy héttel korábban Thiemmel nem bírt (6:3, 6:7, 4:6.) A Roland Garroson 86 meccséből 70-et nyert meg (a Grand Slamek közül itt a leggyengébb a statisztikája.) Egyszer emelhette magasba a Muskétások kupáját, 2009-ben nem kellett megküzdenie Nadallal, mert az akkor épp négyszeres címvédőt megállított a 4. fordulóban Robin Söderling – az volt a spanyol első veresége a Roland Garroson (azóta ez még kétszer fordult elő vele.)
 
Fotó forrása: TPN/Getty Images

Videók