Kroos szerint mindenkit boldoggá tett Ronaldo átigazolása

A Manchester City pletykákról is kitálalt, valamint visszavonulásáról is beszélt.


Cristiano Ronaldo átigazolása a Juventushoz tavaly nyáron mindenkit boldoggá tett a Real Madrid középpályása és volt csapattársa, Toni Kroos szerint.
 
A Madrid ezzel elvesztette a klubtörténetének legsikeresebb gólszerzőjét közel 12 hónapja, de 100 millió környékén keresett vele az egyesület, viszont egy szörnyen sikerült szezonba futottak bele nélküle.
 
A spanyol óriás harmadik helyen végzett a LaLigában rekord távolságra az ősi rivális Barcelonától, és a Király Kupából, valamint a Bajnokok Ligájából is hamar távozott, miután nem tudták betölteni a portugál szupersztár távozása keltette űrt. De Kroos megérti, miért távozott az ötszörös aranylabdás. 
 
– Furcsa lenne, ha nem hiányolnál egy olyan valakit, mint Cristiano Ronaldo, aki annyi meccset eldöntött a góljaival, – nyilatkozta a Bildnek. – Viszont az átigazolása mindenkit boldoggá tett. Ő új tapasztalatokat akart, a Real Madrid pedig egy csomó pénzt keresett. 
 
Kroos távozását szintén sokat emlegették tavaly, főként Pep Guardiola Manchester City-jével hozták szóba, akik nyilvánossá tették érdeklődésüket. De a német válogatott inkább folytatta a királyiaknál, és most elárulta, sosem állt közel ahhoz, hogy csatlakozzon az angol bajnokhoz.
 
– Ezt már sokszor leírták a múltban, – mondta. – De valójában sosem ajánlották fel a lehetőséget, hogy csatlakozhassam a Manchester City-hez. Soha. Cáfolhatom ezeket a pletykákat.
 
Kroos ismét elmondta, hogy visszavonul a profi futballtól 33 évesen, amikor lejár májusban aláírt négy éves kontraktusa.
 
– Tudatosan választottuk ki a szerződésem hosszát – folytatta. – A harminchárom jó kor lesz a cipőim szögre akasztásához. Abban a pillanatban ott lesz a lehetőség, hogy csinálhassak valami mást, ha azt akarom.
 
Fotó forrása: Andreas Gebert/picture alliance via Getty Images

Videók