Kikapott Marozsán, előnyben a horvátok

A horvátok így már biztosan csoportelsők.


Marozsán Fábián kikapott Nino Serdarusictól, így a horvátok 1-0-ra vezetnek a magyar férfi teniszválogatott ellen a Davis Kupa-döntő torinói csoportküzdelmeiben.

A vasárnapi első meccsen egy győztes és egy vesztes csapat szállt szembe, a 2005-ben és 2018-ban DK-bajnok horvátok ugyanis csütörtökön 3-0-ra verték az ausztrálokat, akiktől a magyarok szombaton óriási csatában 2-1-re kikaptak.

Köves Gábor kapitány elsőként az eddig csak párosban szóhoz jutott Marozsán Fábiánt küldte pályára, aki Nino Serdarusiccsal szállt szembe. A világranglistán 359. magyar - aki nemrég elődöntős volt a bergamói challenger-tornán -, valamint 242. helyen álló ellenfele is stabil adogatójátékokkal kezdett, az első bréklabda a 24 éves ellenfél előtt adódott. Ő élt is a lehetőséggel, majd nem sokkal később kiszerválta a 35 perces játszmát.

A folytatásban a nézőtérről egy rezesbanda által is támogatott Serdarusic rontott kevesebbet, és a tavalyi magyar bajnok 3:3-nál - némi balszerencsével - elvesztette az adogatását. Az ellenfél 5:3 után már nem ingott meg, és 1 óra 11 perc elteltével a hetedik ászával lezárta a mérkőzést.

A horvátok ezzel a megnyert találkozóval már biztosan csoportelsők, azaz bejutottak a negyeddöntőbe, amelyben hétfőn az E csoportban győztes olaszokkal szállnak szembe.

A magyar-horvát párharc második meccsén a szombaton megsérült Fucsovics Mártont (40.) helyettesítő Piros Zsombor (282.) csap össze a 2014-ben US Open-bajnok Marin Ciliccsel (30.) a Pala Alpitourban.

A Davis Kupa negyeddöntőjébe a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második kerül be.

Eredmény:

Davis Kupa, D csoport, 2. forduló:

Horvátország-Magyarország 1-0 - állás az első egyes után

Nino Serdarusic-Marozsán Fábián 6:4, 6:4

később:

Marin Cilic-Piros Zsombor
Mate Pavic, Nikola Mektic-Marozsán Fábián, Nagy Péter

Borítókép: 

Videók