Két legenda, egy mérkőzés

November 14-én este ismét összecsap a teniszvilág két klasszisa. Novak Djokovic és Roger Federer 49-edszer néz farkasszemet egymással.


A mindenkori tenisz két ikonikus arcának 49. összecsapása következik. Aki nyer, továbbjut a Björn Borg csoportból és bekerül az év utolsó versenyének legjobb 4 játékosa közé. 

Novak Djokovic számára nem kicsi a tét. Mivel Rafael Nadal bejutott az elődöntőbe, a szerb játékosnak meg kell nyernie az ATP- világbajnokságot ahhoz, hogy év végén hatodszorra is ő lehessen a világelső. 


Vajon ezúttal ki távozik győztesként?

Fotó: Visionhaus/Getty Images

Roger Federer az elmúlt 16 tornájából 15-ször bejutott a legjobb négy közé, így biztosan nem adja majd olcsón a bőrét. 

"Izgatottan várom az összecsapást. A legjobb amit tehetek, hogy a saját játékomra koncentrálok. Bízom benne, hogy jól megy majd a játék" -nyilatkozta.

Lélektani szempontból talán Djokovicnak van nehezebb dolga, mivel legutóbbi mérkőzésén kikapott Dominic Thiemtől. Bár a fiatal osztrák Federerre is csapást mért, de a svájci  háta mögött azóta már van egy győztes mérkőzés. Djokovic ennek ellenére nem aggódik.

"Még mindig versenyben vagyok. Szemtől szembe megyünk egymással, a győztes továbbjut, a vesztes kiesik. Ilyen egyszerű"- fogalmazott.


Nem nyomja agyon őket a tét. A két teniszező Rafael Nadallal kiegészülve adott jó hangulatú interjút. 

Videó: Youtube.com/ATPTour

A legutóbbi Wimbledon-döntőben mindkét versenyző rendkívül jól játszott. Azt a csatát a szerb nyerte, ennek ellnére Federer azt mondja, hogy nem engedi, hogy az a meccs rányomja a bélyegét a mostani teljesítményére. Szerinte minden mérkőzésen tiszta lappal indulnak, és az fog nyerni, aki jobban tud összpontosítani.

Forrás: www.nittoatpfinals.com

Borítókép: Simon Bruty/Anychance/Getty Images

 

Videók