Készülődik az újabb csoda? Fajta Péter a legjobb 16-ban az Austral Openen

Pont két évvel ezelőtt volt, hogy Piros Zsombor megnyerte az ausztrál tornát a juniorok között. Most újabb magyar került egy lépéssel közelebb ahhoz, hogy megvalósítsa álmát. Fajta Péter a diadal után exkluzív interjút adott helyszíni tudósítónknak.


Fajta Péter második győzelmével bejutott a nyolcaddöntőbe a juniorok között a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A junior világranglistán 34. magyar kedden a kilencedik kiemelt olasz Flavio Cobollit verte 6:3, 6:2-re. A 17 éves Fajta - aki élete első Grand Slam-tornáján szerepel - később párosban a román Sebastian Gima oldalán 6:3, 6:2-re kikapott egy brit duótól a 16 között.

Fajta a mérkőzést követően azt mondta, fizikális erőnléte és jó szervái mellett az is döntő volt, hogy végig fegyelmezetten játszott.

Fajta Péter a juniorok köztbejutott a 16 legjobb közé az Australian Openen

A magyar teniszező a 9. helyen kiemelt játékost győzte le. A mérkőzést követően boldogan nyilatkozott helyszíni tudósítónknak.


A viadal honlapja szerint az egyesben vasárnap kiesett Tóth Amarissa párosban is befejezte szereplését az Australian Openen, miután a német Eva Lyssel vereséget szenvedtek egy szlovén-brit kettőstől.

Fotó: Huntennis.hu
 

 

Videók