Kenin jutott utolsóként a négy közé

Az biztos, hogy a fináléban egy korábbi Grand Slam-tornagyőztes és egy GS-döntős újonc mérkőzik majd egymással.


Utolsóként az amerikai Sofia Kenin jutott elődöntőbe női egyesben a francia nyílt teniszbajnokságon.

A negyedik helyen kiemelt, idei Australian Open-bajnok amerikai játékos honfitársával, Danielle Rose Collinsszal mérkőzött szerdán. Az első játszmában Kenin pontosabban szervált riválisánál, így a 2-2-nél elért egyetlen brékje eldöntötte a felvonást. A második szett is kiegyenlített játékot hozott, 4-4-ig fej fej mellett haladtak a játékosok, ezt követően azonban Collins egymás után két játékot megnyerve másfél óra játékot követően egyenlített.

null

@SofiaKenin has booked her place in the @RolandGarros semifinal!Taking in three sets against Collins -> https://t.co/Rfsx3IoNAL pic.twitter.com/ccPRK4BG2b


A döntő játszmában Kenin fantasztikusan teniszezett, 19 perc elteltével 4:0-ra vezetett, amikor riválisát ápolni kellett. Collins ezt követően már nem is nyert játékot, így az ausztrál nyílt bajnokság női győztese két óra alatt továbbjutott.

null

@SofiaKenin takes the decider!Is into the final in Paris.#RolandGarrospic.twitter.com/TWvd9UdzGk


Kenin az elődöntőben a harmadikként rangsorolt cseh Petra Kvitovával találkozik, és mivel a másik ágon a lengyel Iga Swiatek és az argentin Nadia Podoroska csap össze, eldőlt, hogy a fináléban egy korábbi Grand Slam-tornagyőztes és egy GS-döntős újonc mérkőzik majd egymással.

Eredmények, negyeddöntő:
nők:

Kenin (amerikai, 4.)-Collins (amerikai) 6:4, 4:6, 6:0
korábban:
Kvitova (cseh, 7.)-Siegemund (német) 6:3, 6:3

később:
férfiak:

Rubljov (orosz, 13.)-Cicipasz (görög, 5.) 15.00
Djokovic (szerb, 1.)-Carreno-Busta (spanyol, 17.) 17.00

Kép: Julian Finney/Getty Images

Videók