Kemény kritikát kapott Murray

Mats Wilander szerint a háromszoros Grand Slam-győztes önző volt.


Mats Wilander szerint a szintén volt világelső Andy Murray önző volt, amikor elfogadta a szervezőktől a szabadkártyát a francia nyílt teniszbajnokságra.

A brit olimpiai bajnok a Roland Garros vasárnapi nyitónapján 6:1, 6:3, 6:2-re kikapott az ugyancsak háromszoros Grand Slam-győztes svájci Stan Wawrinkától, és előzőleg csak egyszer fordult elő vele, hogy mindössze hat gémet nyerjen egy GS-meccsen.

A 33 éves Murray makacs csípőfájdalmai és operációi miatt csupán a 111. helyen áll a világranglistán, és hosszú szünet után az augusztusi US Openen tért vissza, ahol a második fordulóig jutott.

"Szerintem át kellene gondolnia, hogy elfogadja-e a szabadkártyát azon az áron, hogy ezzel tehetséges fiatalokat foszt meg a tapasztalatszerzéstől" - vélekedett a hétszeres Grand Slam-bajnok Wilander. A jelenleg tévés szakkommentátorként dolgozó, 56 éves svéd ex-játékos kifejtette, ő is tett ilyet, és utólag karrierje legnagyobb baklövésének tartja.

"Nem magára kellene gondolnia, hanem arra, aki ő régebben volt. Vajon jogában áll elvenni a szabadkártyát a fiataloktól? Valóban nehéz visszavonulni, és becsülöm, hogy tovább küzd. Remélem, ki fogja találni, hogy miért teszi" - tette hozzá Wilander.

Borítókép: Clive Brunskill/Getty Images
 

Sport365.hu - Simán nyerte a Grand Slam-győztesek viadalát Wawrinka

Sport365 | Sport hírek - Csapatok - Játékosok - Videók - Fotók - Blog - Fórum - Tabella - Élő - Eredmények

Videók