Jövőre is halaszthatják a Roland Garrost

Guy Forget versenyigazgató úgy nyilatkozott, hogy nem hezitálnának ilyen döntést meghozni.


Amennyiben az egészségügyi helyzet szükségessé tenné, jövőre is elhalasztanák a szervezők a szokásos tavaszi, nyár eleji időpontról a francia nyílt teniszbajnokságot.

Guy Forget versenyigazgató úgy nyilatkozott, hogy nem hezitálnának ilyen döntést meghozni, de az ideinél alaposabban egyeztetnének az érintettekkel.

Ezzel arra reagált, hogy a francia sportági szövetséget (FFT) éles bírálatok érték, amikor a koronavírus-járvány terjedése miatt március közepén egyoldalúan őszre, a keménypályás szezonra halasztotta a tornát, amely így május helyett szeptemberben kezdődött.


Forget úgy foglalt állást a most zajló párizsi férfi viadal előtt, hogy hasonló helyzetben valószínűleg hasonló döntést hoznának, de mindenképpen a férfi, illetve női tornát szervező ATP-vel és a WTA-val egyeztetve.

"Tudom, hogy kritikákat kaptunk, amikor megváltoztattuk az időpontot, mert nagyon gyorsan történt. Néhányan csalódottak voltak emiatt, egyes játékosok nagyon meglepődtek. Saját felelősségre cselekedtünk" - emlékezett vissza Forget, hozzátéve, hogy végül ugyanezek a teniszezők azt mondták, ez volt a helyes lépés, ezt kellett tenni.

Idén az ausztrál bajnokságot normális menetben rendezték meg, majd a Roland Garrost halasztották, a wimbledoni tornát törölték, a US Opent pedig az eredeti időpontban, de sok hiányzóval, selejtező és nézők nélkül tartották meg. 

Borítókép: John Berry/Getty Images

Videók