Jelentősen csökken a US Open összdíjazása

A férfi és a női egyes bajnokai fejenként 3 millió dollárt kapnak.


Csaknem négymillió dollárral csökken az amerikai nyílt teniszbajnokság összdíjazása, amely idén 53,4 millió dollár (15,5 milliárd forint) lesz.

Az Egyesült Államok Tenisz Szövetsége (USTA) szerdán bejelentette, hogy a tavalyi 57,2 millióhoz képest 6,7 százalékkal kevesebb pénzt osztanak szét a játékosok között.

A férfi és a női egyes bajnokai fejenként 3 millió dollárral (870 millió forint) gazdagodnak, ez 850 ezer dollárral - 22 százalékkal - kevesebb a 2019-es jutalomnál. Aki már az első fordulóban kiesik, az 61 ezer dollárt vihet haza - ez az egyetlen magasabb pénzdíj a tavalyi tornához képest, amikor csak 58 ezret ért a búcsú a 128 között. A győztes párosok mindössze 400 ezer dollárt kapnak, ami 46 százalékos csökkenés az elmúlt évi 740 ezer után.

Az USTA szombaton döntötte el, hogy a koronavírus-járvány ellenére zöld jelzést ad az augusztus 31-én kezdődő Grand Slam-tornának, és kitart a zárt kapus rendezés mellett. A viadal helyszínéül szolgáló Billie Jean King Nemzeti Teniszcentrum augusztus 22-től a Cincinnatiből áthelyezett férfi és női tornának ad otthont, az lesz a US Open főpróbája.

Borítókép: Tim Clayton/Corbis via Getty Images

 

 

Videók