"Ilyen körülmények között, a zsarolással valószínűleg nem fog játszani"

Djokovic édesapja szerint a teniszező nem lesz ott Ausztráliában.


Amennyiben a szervezők nem enyhítenek az oltási kötelezettségen, a világelső Novak Djokovic valószínűleg nem indul az év első Grand Slam-tornáján, a januári Australian Openen - legalábbis a játékos édesapja, Srdjan Djokovic szerint.

A házigazdák minden résztvevő játékostól elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen.
Djokovic egyelőre nem árulta el, hogy kapott-e már vakcinát, édesapja azonban azt mondta a szerb TV Prvának, hogy a Tennis Australia álláspontja az oltással kapcsolatban egyenlő a zsarolással.

"Mindenkinek egyéni joga eldönteni, hogy beoltatja-e magát vagy sem. Senkinek nincs joga ahhoz, hogy belépjen a személyes terünkbe" - idézte Srdjan Djokovicot a B92 nevű hírportál.

"Ilyen körülmények között, a zsarolással (Novak Djokovic) valószínűleg nem fog játszani. Én a helyében nem tenném."

A szerb világranglista-vezető kilencszer nyert a Melbourne Parkban, idén is ő bizonyult a legjobbnak, és az ugyancsak húsz trófeát gyűjtött Roger Federerrel és Rafael Nadallal társbérletben csúcstartó a férfiak között a Grand Slam-győzelmek tekintetében.

A spanyol sztár már jelezte, hogy ott lesz a január 17-én rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságon, a térdműtéte után még lábadozó Federer azonban hiányozni fog a mezőnyből.

Borítókép: Twitter.com/Novak Djokovic

Videók