Idén már készülnek a forróságra az AusOpenen

Akár fel is függeszthetnek meccseket extrém hőség esetén.


A január 14-én kezdődő Australian Open szervezői úgy döntöttek, hogy a férfiaknál is 10 perces pihenőt iktatnak be meccs közben, ha extrém hőség lesz, írja a BBC. A nőknél és a junioroknál már érvényben volt a 10 perces pihenő, a kerekesszékes indulóknál pedig 15 percet vezettek be.
 
Craig Tiley versenyigazgató azt mondta, hogy a játékosok testi épsége az elsődleges prioritás. Az új szabályok alapján a férfiaknál a harmadik szett után lehet beiktatni a 10 percet, míg a nőknél, a junioroknál és a kerekesszékes versenyzőknél a második és a harmadik szett között jöhet a pihenő. Amennyiben pedig 50 fok közelébe érne a hőmérséklet, akkor fel is függeszthetik a játékot.
 

A tavalyi torna tapasztalatai alapján hozták meg most előre a szabályozást. 2018 januárjában ugyanis többször is árnyékban 40 fok közelében alakult a hőmérséklet a tornán, ami a nappali programban pályára lépő játékosokat nagyon megviselte. Novak Djokovics is bírálta a szervezőket, hogy nem függesztették fel a játékot az extrém hőségben. 

Videók