"Hihetetlen" Babos Tímea sikere saját maga számára is

Okosan álltak a meccshez.


Ahogyan megírtuk, Babos Tímea és Kristina Mladenovic döntőbe jutott a női párosok versenyében a francia nyílt teniszbajnokságon.

A második helyen kiemelt magyar, francia duó magabiztosan kezdett Elise Mertens és Arina Szabalenka ellen. Rögtön elvette ellenfele adogatását, a sajátjait pedig folyamatosan hozta. Majd 4:2-nél újra brékelt, és 35 perc alatt megnyerte a szettet.
 
A hatodikként rangsorolt belga, fehérorosz párosnak a második szakasz sem indult jól, megint elvesztette adogatását, és a folytatásban sem történt lényegi változás. Ebben a játszmában háromszor brékelt a magyar, francia duó, amely 1 óra 14 perc alatt söpörte be a győzelmet.
 
Babosék ellenfele a vasárnapi döntőben a Tuan Jing-jing, Cseng Szaj-szaj kínai kettős lesz. 
 
Babos Tímea honlapján elárulta: "elképesztően nehéz" körülmények között kellett játszaniuk, mert nagyon erősen fújt a szél. Hozzátette: nagyon örül, hogy ehhez "nagyszerűen" tudtak alkalmazkodni.
 
"Okosan álltunk hozzá a pontokhoz, nem akartuk túljátszani a labdameneteket. Úgy teniszeztünk, ahogyan ilyen körülmények között kell. Boldog vagyok, a hozzáállásunk végig nagyon pozitív volt" - nyilatkozta.
 
Kiemelte: "hihetetlen" számára, hogy sorozatban harmadszor jutottak Grand Slam-verseny döntőjébe, majd gratulált párostársának, aki a párosok következő világranglistáján már első lesz, megelőzve őt néhány ponttal.
 
A honlap tájékoztatása szerint Babos Tímea az első magyar teniszező, aki juniorként és a felnőttek között is legalább egyszer bejutott már valamennyi Grand Slam-torna fináléjába.
 
A magyar szövetség oldala emlékeztetett: a Roland Garroson ezt megelőzően csak egyszer, 1986-ban volt magyar döntős női párosban. Akkor Temesvári Andrea és Martina Navratilova a Steffi Graf, Gabriela Sabatini kettőst verte 6:1, 6:2-re. 
 
Eredmény:
női páros, elődöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Elise Mertens, Arina Szabalenka (belga, fehérorosz, 6.) 6:2, 6:1

Videók