Hazai közönség előtt ünnepelhetett Fucsovics

Fucsovics Márton nyerte szülővárosában a Marso-Bige Kupát.


Fucsovics Márton nyerte a szülővárosában, Nyíregyházán rendezett Marso-Bige Kupa elnevezésű teniszversenyt.

A magyar tenisz Davis Kupa-válogatott vezére a háromnapos viadal hétfői elődöntőjében - miután előző három meccsén összesen nyolc gémet vesztett - 6:2, 6:2-re legyőzte az idei fedettpályás országos bajnok Fajta Pétert, akit negyedikként emeltek ki. A másik ágon a második kiemelt Marozsán Fábián 6:1, 6:4-re verte a szintén Davis Kupa-kerettag Nagy Pétert (3.) a Marso Tenisz Centrum salakpályáján.

A délutáni fináléban a világranglista 84. helyén álló Fucsovics - a verseny első kiemeltje - 6:4, 5:7, 6:2-re nyert Marozsán Fábián ellen.

A 28 éves Fucsovics legutóbb 2012-ben versenyzett szülővárosában, amikor - noha legyőzte az akkor csúcsformában lévő Ernests Gulbist - a magyarok 3-2-re kikaptak a lettektől a Davis Kupa euro-afrikai zónájának II. csoportjában. A mindössze hatfős női tornát a junior párosban Australian Open-bajnok Nagy Adrienn nyerte meg, aki a döntőben 3:6, 6:2, 6:3-ra verte a 15 éves Dankó Vanessát. A viadal összdíjazása 400 ezer forint volt, melyből 300-at a férfiak, 100-at pedig a nők között osztottak szét.

Borítókép: Francois Nel/Getty Images

Videók