Furcsa volt nézők nélkül teniszezni - állítja Petra Kvitova

"Volt néhány hihetetlen nyerő ütésünk, de senki nem tapsolt, ami nagyon nehéz volt. Ugyanakkor jó volt ismét átélni a meccsélményt".


A kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitova nagyon furcsának nevezte, hogy nézők nélkül kellett teniszeznie egy meghívásos prágai tornán.

A világranglistán jelenleg 12. helyezett cseh játékos elmondta, nagyon örül, hogy meg tudta nyerni a versenyt, de nagyon más volt így pályára lépni, mert nem ehhez szokott hozzá.

"Volt néhány hihetetlen nyerő ütésünk, de senki nem tapsolt, ami nagyon nehéz volt. Ugyanakkor jó volt ismét átélni a meccsélményt"
- fogalmazott a 30 éves játékos.

A 27 WTA-tornagyőzelemmel rendelkező teniszező elmondta, az elmúlt időszakban nehéz volt az edzésekhez motivációt találnia, ráadásul a múlt heti torna első találkozóján szinte végig csak az üres lelátókra tudott koncentrálni. Hozzátette ugyanakkor, jelen helyzet szerint a játékosoknak nem nagyon lesz más választásuk, mint alkalmazkodni ezekhez a körülményekhez.

"Számomra például hihetetlenül furcsa, hogy a pontok között nem használhatom a törölközőmet, mert nem volt aki odaadja, folyamatosan meg nem akartam a kispadhoz járni"
- utalt arra, hogy a mérkőzéseken ha voltak is labdaszedők, azoknak nem adhatták oda a törölközőket.

A jövővel kapcsolatban kijelentette, nehéz a Grand Slam-tornákra zárt kapus versenyként gondolni, de a sportolóknak szükségük van arra, hogy visszatérjenek a megszokott mindennapjaikba.

"A nézők nélküli Grand Slam is jobb, mint a semmilyen Grand Slam"
- mondta Kvitova.
A koronavírus-járvány miatt július végéig biztosan nem rendeznek versenyeket, a wimbledoni bajnokságot pedig már törölték. Az amerikai nyílt bajnokság megrendezéséről június második felében várható döntés, míg az eredetileg májusi Roland Garrost a US Open utánra halasztották.

Borítókép: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

 

Videók