Fucsovics tovább menetel Münchenben

Mindenre volt válasza.


Fucsovics Márton szerdán három játszmában, 2 óra 39 perc alatt legyőzte a brazil Thiago Monteirót az 586 ezer euró (185 millió forint) összdíjazású müncheni salakpályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében.
 
A világranglistán 35. magyar játékos pályafutása során először csapott össze a 111. helyen álló Monteiróval. A 24 éves brazil a selejtezőből indulva lendületben maradt, és kedden a hazai közönség előtt szereplő Jan-Lennard Struffot (48.) búcsúztatta könnyedén. A 27 éves Fucsovics hétfőn a szintén a kvalifikációból érkezett olasz Lorenzo Sonegót verte több mint háromórás csatában.
 
A nyolcadik helyen kiemelt magyar játékos a csütörtöki meccs első játszmájában rendre egyenlített, majd a rövidítésben a dél-amerikai salakspecialista akarata érvényesült (7-1).
 
A második szettben 2:2-nél Monteirónak két breaklabdája volt, de nem élt velük. Fucsovics aztán 4:3-as vezetésénél elvette riválisa szervajátékát, ám Monteiro azonnal visszabrékelt. Azonban a magyar játékosnak erre is volt válasza, így 6:4-gyel egyenlített.
 
Fucsovics lendülete kitartott, 3:0-ra elhúzott, innentől mindketten hozták adogatójátékukat.
 
A magyar játékos a következő körben, pénteken a harmadikként rangsorolt olasz Marco Cecchinatóval találkozik.
 
Eredmények, nyolcaddöntő:
FUCSOVICS MÁRTON (8.)-Thiago Monteiro (brazil) 6:7 (1-7), 6:4, 6:3
A. Zverev (német, 1.)-Londero (argentin) 7:5, 6:1
Cecchinato (olasz, 3.)-Klizan (szlovák) 6:1, 6:3
Garin (chilei)-Schwartzman (argentin, 6.) 6:1, 7:5 

Fotó forrása: TF-Images/Getty Images

Videók