Fucsovics Márton számára véget ért a US Open

Frances Tiafoe három szettben kiejtette a magyar versenyzőt.


Elmarad a Fucsovics-Medvegyev párbaj New Yorkban, sajnos nem az orosz vérzett el idő előtt.

Ha valaki azt hitte, hogy a 22 éves Frances Tiafoe könnyebb lesz, mint Grigor Dimitrov volt, akkor tévedett. Az amerikai, két vereség után jobbnak bizonyult Fucsovics Marcinál (6:2, 6:3, 6:2) és így ő jutott a legjobb 16 közé a US Openen. A csütörtöki maratoni mérkőzések után az amerikai volt a frissebb, gyorsabb, pontosabb.

Az első szettben, 1:2-nél két tenyeres hiba után lett 15:40, majd a 2. fogadóelőnynél fonákkal rontott a magyar, így Tiafoe került brékelőnybe (1:3.)

A visszabrék helyett az amerikai nem adott esélyt Fucsovics Marcinak és szinte hibátlan tenisszel 2:5, 0:40-nél 3 játszmalabdához jutott. Az első kettőt még hárította a magyar, de a harmadiknál kettőshibát adogatott: 32 perc alatt, viszonylag simán elment a szett (2:6), Tiafoe nem vesztett pontot az első szervája után (10/10.)

Sajnos a 2. játszma kísértetiesen hasonlított az elsőre: megint 1:2-nél brékelt Tiafoe (ezúttal is a tenyerese bizonytalankodott a magyarnak), aki pontosan, agresszívan teniszezett és adogatóként semmi esélyt nem adott Fucsovics Marcinak.

Ekkor csak abban lehetett bízni, hogy az amerikai teljesítménye visszaesik, mert a játék minden elemében jobb volt a barátjánál.

59 percnyi játék után Fucsovics Marci azért szervált, hogy ne legyen 2:6, 2:6. Ezt a feladatot megoldotta, de a fordulathoz hoznia kellett a következő gémet. Tiafoe azonban nem hibázott.

A rossz hír az volt, hogy a magyar még soha nem nyert meccset 0:2-es játszmaállásról és az amerikai keze továbbra is sült. Fucsovics Marci ugyan a 2. szett közepétől próbálkozott több mindennel, gyakrabban ment például a hálóhoz, de valódi változást nem hozott semmi.

A 3. szett forgatókönyve annyi változást hozott, hogy 1:0-nál végre összejött egy fogadóelőny, de egy rosszul eltalált fonákkal elment a brék lehetősége, majd jött az amerikai szokásos adogatójáték elnyerése és azt hiszem, hogy abban a pillanatban 2:6, 3:6, 1:2-nél Fucsovics Marci végleg elvesztette a hitét, elengedte a mérkőzést.

Még bemutatta az idei US Open legbravúrosabb megoldását (egy szenzációs labdamenet végén, a háló mellett elütve szerezte a pontot), de ennél többre már nem futotta. Jó, nem adta fel, küzdött, 1:4-nél brékelt is, de ennek már nem volt jelentősége.

Fucsovics Marci két hét alatt nyolc meccsből megnyert hatot, életében először 64 közé jutott a US Openen, sőt mindjárt a 32-be. Tehát, panaszra semmi ok, belefutott egy tökéletes napot kifogó ellenfélbe és így nem tudta megismételni az idei AO-n elért eredményt a Grand Slam 4. fordulót.

 

Borítókép: Al Bello/Getty Images
Forrás: facebook/Tennis love and game

Videók