Fucsovics már a nyitó körben kiesett a londoni tenisztornán

A 2,2 millió eurós tenisztorna első fordulójában spanyol ellenféllel szemben kapott ki.


A Feliciano López elleni találkozót eredetileg keddre írták ki, de az eső miatt a szervezők az egész versenynap programját törölték.
A világranglistán 51. magyar játékos először csapott össze a 37 éves spanyollal (113.), aki azért kapott szabadkártyát a rendezőktől, mert két évvel ezelőtt ő szerezte meg a bajnoki címet a Queen's Clubban. López egyébként párosban ezúttal a közönségkedvenc Andy Murray oldalán szerepel, aki a januári Australian Open óta nem versenyzett, és csípőműtétje után a brit fővárosban tér vissza - egyelőre csak párosban.
 

Fucsovics Mártonnak nem sikerült jól a londoni torna.
 
A 27 éves Fucsovics és balkezes ellenfele kiélezett nyitószettet vívott, a közönség csak bréklabdákat láthatott, bréket viszont nem. A rövidítés aztán a jobban összpontosító nyíregyházi teniszezőé lett. A folytatásban Fucsovics 2:0-ra elhúzott, de López sorozatban négy gémet hozva fordított, majd a játszmát is besöpörte.
Az utolsó felvonásban 4:5-ig egyetlen bréklehetőségük sem volt a játékosoknak, ekkor azonban a magyar elvesztette a szerváját és ezzel a 2 óra 2 perces mérkőzést is.
    
Eredmény:
1. forduló (a 16 közé jutásért):   

Feliciano López (spanyol)-Fucsovics Márton 6:7 (4-7), 6:3, 6:4
 
Fotó:Getty Images

Videók