Fucsovics bravúr Indian Wellsben

A magyar teniszező már a legjobb 32 között van.


Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a harmadik fordulóba az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi versenyében.

A világranglistán 84. játékos szombaton a 16. kiemelt Alex De Minaurral csapott össze, aki a múlt héten megnyerte az acapulcói versenyt. Érdekes, hogy előzőleg csak a Davis Kupában találkoztak, és mindkét alkalommal a sydneyi rivális bizonyult jobbnak.

A kaliforniai csatát álomszerűen kezdte a 31 éves magyar, "sült a keze", ontotta a nyerő ütéseket, és csakhamar dupla brékkel 3:0-ra elhúzott. A spanyol állampolgársággal is rendekező ellenfél azonban összeszedte magát, 4:4-nél utolérte Fucsovicsot, aki ekkor harmadszor is elvette az ausztrál adogatását, és háromnegyed óra elteltével szettelőnybe került.

A nyíregyházi teniszező a folytatásban 2:0-ra meglépett, De Minaur ismét kiegyenlített (2:2), ám ezután már egyetlen gémet sem tudott hozni. A stabilitásáról ismert rivális játéka egyre jobban szétesett, míg a túloldalon a magyar DK-válogatott vezére egy pillanatra sem ingott meg, és egy ízben a pályának háttal, egykezes fonákkal ütött nyerőt.
A váratlanul egyoldalú találkozó 1 óra 27 percig tartott. Fucsovicsra a 32 között az ATP-rangsorban 63. szlovák Alex Molcan vár, akivel még nem találkozott.

Eredmény:

férfiak, 10,1 millió dollár (3,6 milliárd forint) összdíjazás:
2. forduló (a 32 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Alex De Minaur (ausztrál, 16.) 6:4, 6:2

Borítókép: Julian Finney/Getty Images

Videók