Fucsovics az első körben búcsúzott Montrealban

Fucsovics Márton a nyitófordulóban búcsúzott a 6,3 millió dollár (1,8 milliárd forint) összdíjazású montreali keménypályás tenisztornán.


A világranglistán 55. magyar játékos a 64 között a brit Cameron Norrie-vel találkozott, pályafutása során másodszor. Első összecsapásukat az ATP-rangsor 62. helyén álló ellenfél nyerte 7:6, 6:3-ra áprilisban a monte-carlói salakos versenyen.

A 23 esztendős, dél-afrikai születésű Norrie egyetemi tanulmányai miatt csak 2017-ben állt profinak, és tavaly márciusban vívta első ATP-főtáblás mérkőzését.
Fucsovics - aki Facebook-oldala szerint az elmúlt napokban az orosz Karen Hacsanovval, a szerb Dusan Lajoviccsal és a francia Lucas Pouille-jal edzett - elvesztette az első két gémet Norrie ellen, ám rögtön visszabrékelt (2:2). A riválisnak fogadóként labdája volt az 5:3-hoz, de nem élt a lehetőséggel, sőt, elvesztette az adogatását, 5:4-nél viszont Fucsovics nem tudta kiszerválni a szettet. Norrie újabb elbukott adogatását követően azonban ismét megpróbálhatta, és másodjára már sikerrel járt, 49 perc elteltével játszmaelőnybe került.


Cameron Norrie az első körben megállította Fucsovicsot.

Fotó: Phil Walter/Getty Images


A folytatásban néhány elrontott fonák miatt a balkezes ellenfél ismét 2:0-lal kezdett, de ezúttal stabilizálta a vezetést, sőt, 5:1-re elhúzott. A Davis Kupa-válogatottba szeptemberben visszatérő magyar egy gémet még megmentett, de Norrie 33 perc alatt kiegyenlítette a szettek állását.
Az utolsó felvonásban az MTK teniszezője 2:3-nál 15-40-ről hozta a szerváját, ám 3:4-nél 40-semmiről nem tudta, és egy kettős hibával elvesztette az adogatását. Az ellenfél ezt követően már nem remegett meg, és lezárta a meccset, amely 2 óra 6 percig tartott.

A Magyar Tenisz Szövetség egyébként ma jelentette be, hogy Fucsovics szerepel majd a Davis Kupában induló magyar csapatban.

Eredmény:


1. forduló (a 32 közé jutásért):

Cameron Norrie (brit)-Fucsovics Márton 5:7, 6:2, 6:3

Raonic (kanadai, 17.)-Pouille (francia) 6:4, 6:4

Struff (német)-Tsonga (francia) 6:2, 6:2

Garin (chilei)-Djere (Györe, szerb) 6:2, 7:6 (7-4)

Paul (amerikai)-Schnur (kanadai) 6:1, 6:2
 

Borítókép: Di Yin/Getty Images

Videók