Fuccs a címvédésnek

Fucsovics párosban még javíthat.


A címvédő Fucsovics Márton első mérkőzésén, a nyolcaddöntőben kiesett az 525 ezer euró (171,2 millió forint) összdíjazású genfi salakpályás férfi tenisztornán.
 
A világranglistán 38. játékos - a viadal negyedik kiemeltje - erőnyerőként nem lépett pályára a nyitókörben, szerdán pedig az argentin Federico Delbonisszal találkozott. A 84. helyen álló dél-amerikai előzőleg a selejtezőből érkezett bolgár Grigor Dimitrovot (47.) búcsúztatta.
 
Fucsovics címvédőként rögtön kiesett a genfi salakpályás tornán.
Fotó: Alex Pantling/Getty Images
 
Első találkozójuk rosszul indult Fucsovics számára, ugyanis salakspecialista ellenfele kétszer is elvette az adogatását, és 20 perc elteltével már 4:0-ra vezetett. Az MTK teniszezője 2:5-nél a hatodik bréklabdáját már kihasználta, majd 3:5-nél játszmalabdát hárított. A balkezes argentin ezután viszont már kiszerválta a szettet, amely 46 percig tartott.
    
A folytatásban a 27 éves Fucsovics 1:1-nél hetedik kettős hibájával elbukta az adogatását, majd Delbonis - aki salakon már Roger Federert is megverte - meg sem állt 5:1-ig. Ezt követően a nyíregyháziak büszkesége már csak egy gémet tudott hozni, a találkozó 1 óra 15 percig tartott.    
A magyar játékos így egyesben címvédőként nyert mérkőzés nélkül távozik Genfből, és legközelebb a vasárnap elrajtoló Roland Garroson szerepel. 
Fucsovics 15 óra körül párosban is pályára lép a japán Daniel Taro oldalán.
 
Federico Delbonis simán búcsúztatta Fucsovicsot.
Fotó: Gabriel Sotelo/NurPhoto via Getty Images
 
Eredmény, nyolcaddöntő:
 

Federico Delbonis (argentin)-Fucsovics Márton (4.) 6:4, 6:2 

Videók