Félelmetes teljesítménnyel nyert Nadal az US Openen

Rafael Nadal félelmetesen stabil, magabiztos teljesítménnyel győzte le a dél-afrikai Kevin Andersont, így a US Openen karrierje 16. Grand Slam-trófeáját emelhette a magasba.


A papírformának megfelelően a világelső spanyol Rafael Nadal 150 perc alatt 6:3, 6:3, 6:4-re győzte le a dél-afrikai Kevin Andersont a US Open fináléjában. A 2010 és 2013 után ismét New Yorkban ünneplő 31 éves Nadal 16. Grand Slam-trófeáját szerezte meg, így ismét „csupán" hárommal marad le az örökranglistán a 19 sikerrel vezető Roger Federer mögött.  Nadal az egész mérkőzésen fantasztikus magabiztossággal hozta adogatójátékát, Andersonnak viszont egyetlen könnyű gémet sem engedett, s hiába kockáztatott a dél-afrikai, spanyol riválisa minden apróbb hibát kíméletlenül kihasznált, végig stabilan teljesített.

 

A 2010-es év után tehát ismét Rafael Nadal és Roger Federer uralta egy szezonon belül a négy Grand Slam-tornát, a spanyol klasszis a Roland Garros után a US Openen sem talált legyőzőre, a legendás svájci pedig az Australian Open mellett Wimbledonban diadalmaskodott.

 

Így repült el Nadal Supermenként az US Open-győzelem után - videó " TENISZ › Grand Slam tornák

Mint jeleztük, Rafael Nadal nyerte meg az US Opent. A spanyolok kiválósága fölöttébb magabiztos, sőt mi több, tényleg félelmetes játékkal hódította el a serleget. Kétség nem fér hozzá, Nadal tényleg ismét emberfeletti teljesítménnyel rukkolt elő.

Videók