Felborítják a teniszezők megszokott felkészülését

Csak hotelekben szállhatnak meg a résztvevők.


Csak hotelekben szállhatnak meg a wimbledoni tenisztorna résztvevői idén nyáron. A Daily Mail című lap pénteki cikke szerint ez a játékosok, az edzők és a székbírók számára is kötelező lesz. Az intézkedés célja, hogy csökkenjen a személyes kapcsolattartás a koronavírus-járvány közepette. Mivel az All England Club környékén csupán néhány szálloda található, a résztvevők nagy többségének a belvárosban kell majd laknia.

A döntés a játékosokat érintheti a legérzékenyebben, ugyanis gyakran előfordult, hogy házakat béreltek a létesítmény közelében. Rafael Nadal például ugyanezt a lakást bérli, amióta bemutatkozott a wimbledoni torna juniorversenyében. Roger Federer és Novak Djokovic is ezt a megoldást szokta választani, utóbbit gyakran látják a környéken kocogni a torna ideje alatt.


Fotó: Matthias Hangst/Getty Images

A füves pályás Grand Slam-torna június 28-án kezdődik, egy héttel azután, hogy - a jelenlegi tervek szerint - a brit kormány feloldja a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat. A szervezők egyelőre minden lehetséges forgatókönyvet figyelembe vesznek a verseny lebonyolítására.

Borítókép: Julian Finney/Getty Images

Videók