Federer gondosan megválogatja, melyik versenyen indul

A volt világelső idén csak a Roland Garroson indul a salakos szezonban.


Roger Federer csak a Roland Garroson indul az idei salakpályás szezonban - mondta a Reuters hírügynökségnek a svájci teniszező menedzsere.

A volt világelső 2017-ben és 2018-ban a teljes salakos idényt kihagyta, tavaly pedig mindössze két tornán indult, mielőtt megérkezett Párizsba. A mostani hírek arról szóltak, hogy a madridi és római viadalt szánja felkészülésnek a francia nyílt bajnokságra, de menedzsere, Tony Godsick ezt cáfolta.

"A mostani állás szerint csak a Roland Garros-részvételt tervezi" - mondta Godsick.


A 38 éves Federer az elmúlt években drasztikusan csökkentette azon versenyek számát, amelyeken elindul, hogy megpróbálja elnyújtani a karrierjét. Ennek jegyében például az idei Australian Open előtt - sok riválisával ellentétben - nem vett részt az ATP Kupán, inkább a családjával töltötte az időt, mielőtt megkezdte 22. idényét az ATP körversenyen. Ausztráliában ezzel együtt az elődöntőig jutott, csak a későbbi győztes Novak Djokovic tudta megállítani.

A svájci sztár 20-szoros Grand Slam-győztes - Párizsban egyszer, 2009-ben nyert -, legutóbb 2018-ban, Melbourne-ben emelhetett magasba GS-trófeát.
Menedzsere szerint az utolsó tornája a március végén-április elején esedékes miami viadal lesz, majd hosszú pihenő után érkezik meg a Roland Garrosra, amely május 24-én kezdődik.

Borítókép: Ashley Vlotman/Gallo Images/Getty Images

Videók