Roger Federer álma valóra válik

A jövő évi Laver-kupán visszavágásra készül az Európa csapata.


A korábbi legendás teniszező és az európai csapat kapitánya Björn Borg egy nagyon erős hatfős csapatot szeretne összeállítani a jövő évi Laver kupára, azok után, hogy az elmúlt két esztendőben vereséget szenvedtek.

Roger Federer, a Laver-kupa társtulajdonosa elszántan igyekezett bebiztosítani Carlos Alcaraz részvételét a 2024-es rendezvényre.

A jelenleg is még csak 20 éves világranglista második helyezett spanyol Alcaraz pedig máris megerősítette a részvételét az európai csapat első játékosaként.

Federer következő célja, hogy Alexander Zverev és Holger Rune mellett Novak Djokovicot is meggyőzze arról, hogy csatlakozzon Alcarazhoz.

"Nagyra értékelem [Björn] Borg kapitány bizalmát bennem, és alig várom, hogy Berlinben egyesben és párosban is összeálljak a riválisaimmal" - mondta Alcaraz.

"Sokat jelent, hogy az európai csapatot képviselhetem a Laver-kupán, ez egy hatalmas megtiszteltetés számomra.”

"Mindent megteszek, amit kérnek tőlem, hogy visszahódítsam a kupát az Európa csapatának. Alig várom, hogy megtudjam, ki csatlakozik hozzám a csapatban" – zárta gondolatait a fiatal spanyol játékos.

A következő Laver-kupát jövő szeptember 20-a és és 22-e között rendezik Berlinben, de Borg már most összeállítja hatfős csapatát.

Borítókép: Matthew Stockman/Getty Images for Laver Cup

Videók