Ez nem a magyar teniszezők napja volt

Fucsovics és Stollár is búcsúzott.


Fucsovics Márton két játszmában kikapott a kanadai Milos Raonictól a 754 540 euró (243 millió forint) összdíjazású, stuttgarti füvespályás férfi tenisztorna pénteki negyeddöntőjében.

 
A rangsorban 52. magyar teniszező és a világranglistán 18. riválisa pályafutása során másodszor találkozott: első alkalommal egy éve, ugyanezen a tornán csaptak össze, akkor Raonic a nyolcaddöntőben 6:2, 6:4-re győzött.
 
Mostani mérkőzésüket rosszul kezdte a nyíregyházi teniszező, rögtön az első adogatójátékát elveszítette a rendkívül jól szerváló ellenfelével szemben. Fucsovics a 37 percig tartó első szettben egyszer eljutott ugyan bréklabdáig, de azt nem tudta kihasználni, így hátrányba került.
 
A második játszmában 3:3-ig fej fej mellett haladtak a játékosok, ekkor Raonic ismét el tudta venni Fucsovics szervajátékát, a magyar teniszezőnek pedig ezt követően egyetlen fogadópontot sem sikerült nyernie, így 1 óra 13 perc után búcsúzott.
 
Eredmények, negyeddöntő:
Milos Raonic (kanadai, 6.)-Fucsovics Márton 6:4, 6:4
Auger-Aliassime (kanadai, 7.)-Brown (német) 7:6 (7-3), 6:7 (2-7), 7:6 (7-2)
korábban:
Struff (német)-Pouille (francia) 6:4, 6:4
Berrettini (olasz)-Kudla (amerikai) 6:3, 6:3
 
A negyeddöntő jelentette a végállomást Stollár Fanny és a spanyol Georgina García Pérez párosa számára a hollandiai 's-Hertogenbosch városában zajló füvespályás tenisztorna 250 ezer dollár (71 millió forint) összdíjazású női versenyében.
 
A magyar, spanyol duó pénteken a második helyen kiemelt Kiki Bertens, Demi Schuurs holland duóval csapott össze, és két játszmában, 1 óra 13 perc alatt kapott ki.

Eredmény, női páros, negyeddöntő:
Kiki Bertens, Demi Schuurs (holland, 2.)-Stollár Fanny, Georgina García Pérez (magyar, spanyol) 7:5, 6:2
 
Fotó forrása: Mitchell Layton/Getty Images
 

 

Videók