Ez már a trónfosztás folyamata? Dominic Thiem megállíthatatlan

Még a szakemberek szavai is kezdenek elfogyni az osztrák teniszező teljesítményére. Az év egyik legjobb meccse zajlott Djoko és Thiem között.


Dominic Thiem Roger Federer után az ötszörös győztes Novak Djokovicot is legyőzte a Londonban zajló férfi tenisz ATP-világbajnokságon, így bejutott az elődöntőbe.

A vasárnapi nyitónap győzteseinek találkozója óriási, közel háromórás csatát hozott, mindkét játékos remekül teniszezett. Az első játszmában a rövidítés döntött, miután egy-egy brék mellett mindketten biztosan hozták adogatásaikat. A tie-breakben 5:5-nél Thiem rontott, majd Djokovic jól szervált és előnybe került.

Mindez láthatóan nem törte meg Thiemet, aki a második szettben villámrajtot vett, rögtön brékelőnybe került, majd magabiztosan menetelt a szettgyőzelemig.

A harmadikban is az osztrák kezdett jobban, a szerb sztár viszont 3:3-nál utolérte, 5:5 után azonban ismét elveszítette szervajátékát. Dominic Thiem a meccsért szerválhatott, de megremegett a keze, így rövidítésben dőlt el a meccs. Ott Djokovic volt a jobb az elején, 3-0-ra elhúzott, ellenfele viszont nem adta meg magát, ismét ellenállhatatlan teniszt mutatott be és fordított, 7-5-re megnyerte a szettet és a meccset.

A mérkőzés összefoglalója:

A csoport korábbi meccsén Roger Federer két szettben legyőzte az olasz Matteo Berrettinit, ami azt jelenti, hogy a csütörtöki zárókörben Federer és Djokovic csatája dönt arról, hogy melyik sztár csatlakozik Thiemhez az elődöntőben.

Eredmény az ATP honlapja alapján:

Björn Borg-csoport, 2. forduló:

Dominic Thiem (osztrák, 5.)-Novak Djokovic (szerb, 2.) 6:7 (5-7), 6:3, 7:6 (7-5)

korábban:
Roger Federer (svájci, 3.)-Matteo Berrettini (olasz, 8.) 7:6 (7-2), 6:3
Az állás: 1. (és továbbjutott) Thiem 2 győzelem/0 vereség, 2. Djokovic 1/1 (3-2), 3. Federer 1/1 (2-2), 4. Berrettini 0

Borítókép: Julian Finney/Getty Images

Videók