"Ez a Roland Garros, Nadal az uralkodó"

Rafael Nadal győzelmének nemzetközi sajtóvisszhangja.


Rafael Nadal vasárnap - saját rekordját tovább javítva - 13. alkalommal nyerte meg a férfi egyest a francia nyílt teniszbajnokságon, ezzel pályafutása 20. Grand Slam-trófeáját gyűjtötte be, amivel utolérte Roger Federert az örökranglista élén.

A 34 éves spanyol játékos a szerbek világelsőjét, Novak Djokovicot verte a fináléban.

A nemzetközi sajtó a következőképpen kommentálta a döntőt:

Spanyolország:

El Pais:
"Nadal Federer édenkertjében. A mallorcai átgázolt Djokovicon a párizsi fináléban, és 100. győzelmével 13. bajnoki címét szerezte a Roland Garroson. Ezzel egyben beállította a svájci történelmi, 20 Grand Slam-sikerből álló rekordját."

La Vanguardia:
"Ez a Roland Garros, Nadal az uralkodó. A spanyol összezavarta Novak Djokovicot, megszerezte 20. nagy trófeáját, s utolérte Roger Federert. A tenisztörténelem legfurcsább Roland Garrosán Nadal szinte erőszakos eltökéltséggel kerekedett a világelső fölé, akit kikergetett a párizsi salakpályáról. Lehet, hogy Djokovic a világelső, de itt Nadal uralkodik."

Franciaország:

Le Monde:
"Rafael Nadal meghosszabbította az uralkodását a Roland Garroson. Még a szezon egyetlen veretlen játékosa sem tudta ledönteni, vagy akár csak megingatni a szobrát."

Olaszország:

Gazzetta dello Sport:
"Rafael Nadal és Novak Djokovic meccsének kiegyenlítettnek kellett volna lennie, teljesen nyílt végkimenetellel. Ehelyett az ördögi Nadal mindenkire rácáfolt, uralta a mérkőzést. 13. Roland Garros-siker, 20. Grand Slam-győzelem: ezek a számok inkább földönkívüliek, mint emberiek."

Nagy-Britannia:

Guardian:
"Rafael Nadal megsemmisítette Novak Djokovicot és 13-adszor is megnyerte a francia nyílt bajnokságot"

Mirror:
"A salak királya! Nadal megverte Djokovicot és beállította Federer Grand Slam-rekordját."

Daily Mail:
"Rafael Nadal kiharcolta történelmi, 20. Grand Slam-győzelmét úgy, hogy simán, három szettben megverte Novak Djokovicot."

The Sun:
"Karrierje egyik legkomplettebb teljesítményével Nadal mindössze hét játékot veszített a döntőben."

Szerbia:

24 Sata:
"Rafa lesöpörte Novakot a pályáról, és beállította Federer GS-rekordját"

Blic:
"Nadal legyőzte Djokovicot a Roland Garros döntőjében. A szerb szettet sem tudott nyerni. A spanyol elképesztő teniszt mutatott be. Novak már mindent elért, kivéve azt, hogy legyőzze Rafael Nadalt a párizsi fináléban. Energia és szenvedély nélkül teniszezett."

Kurir:
"Novak Djokovic egy lépéssel a történelem előtt befejezte. Kikapott egy fenomenális Rafael Nadaltól."

Borítókép: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images
 

Videók