Elmarad a wimbledoni tenisztorna

Erre a 2. világháború óta nem volt példa.


Hivatalosan is bejelentették a szervezők, hogy a koronavírus-járvány miatt törlik az idei wimbledoni tenisztornát.

Dirk Hordorff, a Német Tenisz Szövetség alelnöke az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz portálnak már korábban is azt mondta, a döntés gyakorlatilag már megszületett, a wimbledoni torna testületi ülése tulajdonképpen csak rábólint erre.

Szerdán a hivatalos döntés is megszületett, idén elmarad a wimbledoni tenisztorna, amire a 2. világháború óta nem volt példa.

Az alelnök szerint a szervezőknek gyakorlatilag nem volt más választásuk, ugyanis a járvány miatt elképzelhetetlennek tartja, hogy a június 29. és július 12. közötti időszakra tervezett versenyre helyreállnak a világban az utazási szokások, márpedig az All England Lawn Tennis Clubba ilyenkor százezrek látogatnak el. 

A párosban háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Babos Tímea az M1 aktuális csatornának elárulta: már hétfőn kaptak olyan információkat, hogy a wimbledoni szervezők szerdán a törlésről döntenek majd, így nem lepte meg. A magyar éljátékos "borzasztó szituációnak" nevezte a koronavírus miatt kialakult helyzetet, de úgy véli, a legfontosabb, hogy megfékezzék a járványt, az embereket megóvják, így ez volt a megfelelő döntés.

"Azt sajnálom, hogy Wimbledont nem lehet későbbre halasztani, hiszen a füvespálya nem engedi azt meg, hogy egy későbbi időpontban játsszunk rajta" - mondta Babos, hozzátéve, ezzel a döntéssel az is biztossá vált, hogy július 12-ig egyáltalán nem lesznek tornák. - "Most legalább megint tudjuk azt, hogy meddig nincsen verseny, így nyugodtabb szívvel tudunk itthon maradni és másféleképpen készülni, formában maradni."

A 26 éves teniszező arról is beszélt, hogy jelenleg nincs mire edzeni, a Wimbledont követő tornákkal kapcsolatban is nagy a bizonytalanság. Jelenleg így nem sportágspecifikus edzéseket végez, erősít és más olyan sportokat űz, amelyeket szeret, de nem volt rájuk lehetősége eddig.

A 134. wimbledoni tornára így 2021. június 28. és július 11. között fog sor kerülni.

Borítókép: Alex Davidson/Getty Images

Videók