Elmarad a Hungarian Open

Stan Wawrinkát hiába vártuk.


A férfi tenisztornákat szervező ATP a koronavírus-járvány miatt hat hétre felfüggesztette a versenysorozatot, így az áprilisi, budapesti férfi viadal is elmarad.

A magyar szövetség (MTSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint az ATP a vírus globális kitörése következtében fellépő egészségügyi és biztonsági kérdések miatt hozta meg döntését. Ennek következtében - miután nemrég elhalasztották a miami tornát - elmarad a houstoni, a marrákesi, a monte-carlói, a barcelonai verseny mellett az április 20. és 26. között meghirdetett Hungarian Open is.

Andrea Gaudenzi, az ATP elnöke azt mondta:
"Ez nem könnyű döntés, és nagy veszteséget jelent a versenyek, a játékosok és a rajongók számára világszerte. Úgy gondoljuk azonban, hogy ez az a felelősségteljes fellépés, amelyre ebben az időben szükség van a játékosok, a munkatársak, a szélesebb teniszközösség és az általános közegészség védelme érdekében a globális világjárvány idején. A sport világméretű jellege és a megkövetelt nemzetközi utazás a mai körülmények között jelentős kockázatokat és kihívásokat jelentenek, csakúgy, mint a helyi hatóságok által kiadott egyre korlátozóbb irányelvek. Ezt napi rendszerességgel nyomon követjük, és várjuk a versenyek folytatását, amikor a helyzet javul" - fejtette ki.


Juhász Gábor, az MTSZ főtitkára, egyben a budapesti torna igazgatója közölte:

"Nagyon sajnálom, hogy a Magyar Tenisz Szövetség egymás után elvesztette a két legjelentősebb nemzetközi versenyét az idén, de az egészség és a megelőzés mindennél előbbre való. Bízunk abban, hogy a megfelelő intézkedésekkel a vírus vissza fog szorulni, és nemsokára újra szurkolhatunk kedvenceinknek a pályán."

 

Borítókép: Robert Szaniszló/NurPhoto via Getty Images
 

Videók